Revo Capital, FIT Solutions’a yüzde 20 ortak oldu

Güncelleme Tarihi:

Revo Capital, FIT Solutions’a yüzde 20 ortak oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 14:00

Hollanda merkezli yatırım fonu Revo Capital, e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv ve benzeri gelişen konularda etkin bir faaliyet gösteren FIT Solutions'a ortak oldu.

Haberin Devamı

Revo Capital’in FIT Solutions’a yüzde 20 ortak olmasıyla sonuçlanan bu birliktelik, aynı zamanda, kurumsal dijital servisler, internete bağlı cihazlar ve yeni ticaret platformlarına odaklanan Revo Capital’in bugüne dek gerçekleştirdiği en büyük yatırım.

KOBİ’lere çözüm sunacak
FIT Solutions, yatırımdan aldığı güçle, büyük ölçekli firmaların ardından KOBİ’ler için de dijital dönüşümde ilk adres olmayı hedefliyor. Devlet tarafından bugün 30.000 firma, yakın gelecekte ise tüm firmalar için zorunlu hale getirilen e-Fatura ve e-Defter süreçlerindeki teknoloji ve süreç konularındaki bilgi liderliğini, stratejik işbirlikleri ile daha genişe yaymayı amaçlıyor. Yatırım sonrası FIT Solutions’ın hedefleyeceği alanlar arasında, özellikle e-ticaret firmalarının müşterilerine dijital fatura göndermesini kolaylaştıran e-Arşiv servisleri, tebligatları kolaylaştıran Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve benzeri servisler bulunuyor.

Yurtdışı operasyonunu genişletecek
Buna ek olarak yurtdışı operasyonlarını yeni bir Avrupa ofisi ile hızlandırmayı planlayan FIT Solutions, Shell, BP, Total, Exxon Mobil, Peugeot, P&G ve Unilever gibi onlarca global müşterisine yenilerini katmayı ve mevcut müşterilerine yeni çözümler sunmaya devam etmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

“Global IT sektörüne yön vereceğiz"

FIT Solutions CTO’su Koray Gültekin Bahar, yatırım için kendilerini seçen Revo Capital ile işbirliğine karar verme sebeplerini şu şekilde özetledi: “Kuruluşundan bugüne dek, FIT Solutions’ın bir tek odak noktası var: Teknoloji. Hedefimiz teknolojiyi takip etmek değil, her zaman ona yön vermek oldu. Revo Capital ile birlikte de, bulut çözümlerimizde hedeflediğimiz hızlı büyümeyi güçlendirerek devam ettireceğimize; yurt dışı operasyonlarımıza odaklanıp, global IT sektöründe teknolojiye yön veren önemli aktörlerden olacağımıza inanıyoruz.”

Revo Capital Yönetici Ortağı Cenk Bayrakdar, yapılan yatırım için duyduğu heyecanı paylaşarak şunları belirtti: “Türkiye, gelişmiş internet ve teknoloji altyapısı ile dünyada ilk sıralarda olmasına rağmen, bu altyapılar üzerinde koşan servisler anlamında henüz çok gerilerde. Önümüzdeki senelerde rahatlıkla 10-20 katına çıkmasını beklediğimiz kurumsal servisler pazarında FIT Solutions, kaliteli ekibi, geliştirmiş olduğu teknoloji, iş tecrübesi ve markası ile ayrışıyor. Mevcut büyüme ivmesini ortaklığımız sürecinde de kat kat artıracağına inanıyoruz.”

Haberin Devamı

Yatırım sonrasında Revo Capital, FIT Solutions’ın Yönetim Kurulu’nda yer almaya başlayacak. FIT Solutions’ın yönetim sisteminde ise bir değişikliğe gidilmeyecek

Geçen yıl yüzde 300 büyüdü
FIT Solutions, kuruluşunun 15. yılında 2.000’den fazla müşterisi ile büyümeye devam ediyor. Yurtdışına da ihraç etmeye başladığı e-Dönüşüm® ürünleri ile gelişen pazarda güçlü bir konumda bulunan FIT Solutions, 2013 yılında yüzde 300 gelir büyümesi gerçekleştirdi ve 100 kişilik bir organizasyona ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!