Savaşa hazır!

Güncelleme Tarihi:

Savaşa hazır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2014 01:04

AMERİKAN Jeep, 2. Dünya Savaşı’nda kullanılan Willy’s’ten sonra ‘Renegade’ ile 79 yıl sonra ilk kez B-SUV sınıfında araç geliştirdi. Araç 75 bin TL’ye ekimde Türkiye’de de satışa sunulacak.

Haberin Devamı

AMERİKAN Jeep markası 2’inci Dünya Savaşında kullanılan efsanevi Willy’s’den sonra ‘Renegade’ ile tekrar B-SUV (küçük SUV) segmentine geri dönüş yaptı. Tüm dünyada olduğu gibi Avrupa’da da yükselen satış grafikleri Fiat çatısına giren Amerikan markasını fiyat açısından ‘ulaşılabilir bir Jeep’ üretmeye yöneltti. Böylece ortaya çıkan Renegade, Jeep’in diğer rakipleriyle bu sınıfta savaşmasını sağlayacak. Avrupa’da 20 bin Euro’nun altında fiyatla satışa çıkacak yeni Jeep Renegade Ekim’de ise Türkiye pazarına girecek.

İTALYA’DA ÜRETİLİYOR

2’inci Dünya Savaşı’nda kullanılan efsanevi Willy’s’den çizgiler ve ikonlar taşıyan Renegade’ın önümüzdeki dönemde en fazla satan Jeep modeli olması öngörülüyor. İtalyan ve Amerikalı tasarımcılar ile mühendisleri tarafından geliştirilerek İtalya-Melfi’de üretilen Renegade, Jeep ’in tarihinde İtalya’da üretilen ilk otomobili olmasıyla da önem kazanıyor. Ağustos ayından itibaren satışına başlanan Cherokee ve ekim ayı itibarıyla pazardaki yerini alacak olan Renegade ile yıl sonunda 2013’e göre satışlarını yüzde 100 arttırmayı hedeflediklerini dile getiren Jeep Marka Direktörü Mahmut Karacan ekimde 75 bin TL’den Türkiye pazarına girecek Renegade’in dengeleri değiştireceğini belirtti.

Haberin Devamı

3 AYDA 600 ADET

Karacan şöyle devam etti: “Ülkemizdeki Jeep satışlarının büyük bölümünü oluşturacak Renegade için yılsonu satış hedefimiz 600 adet. Renegade pazarda ilk etapta 1.4 lt benzinli 140 hp ve 1.6 t dizel 120 hp manuelmotor seçenekleri ile yerini alacak. Limited ve Longitudeversiyonları ile tercih edilebilecek olan aracın 2.0 lt Trailhawk 4x4 versiyonunu ise sipariş üzerine getireceğiz. Onun fiyatı da 150 bin TL’den başlayacak. Renegade’in 1.4 litre benzinli otomatik versiyonunu da 2015 Mayıs’tan itibaren pazara sunmayı hedefliyoruz.”

11 FARKLI RENGİ VAR

JEEP ürün gamının dünya çapında genişlemesindeki en yeni adımı temsil eden Renegade, markanın mirası ile yenilikçi tasarım anlayışını, genç ve maceracı ruhları cezbetmek için bir araya getiriyor. 11 farklı renkte sunulacak aracın tasarımı için 4 milyon saat harcandı. Dünyanın dört bir yanında 5 milyon km test sürüşü gerçekleşti. Renegade, güçlü ve agresif tasarımı, yüksek kaliteli malzemelerle donatılan enerjik iç mekânıyla, efsanevi 1941 Willys MB’ye atıfta bulunurken, MY Sky Open Air açılır tavan sistemiyle de özgürlük sunuyor. Hem şehir içi hem de off-road sürüşüne uygun boyutunu, güçlü tarzı ve kişiliği ile birleştiren Renegade, yakıt verimliliğinin yanında, off-road özellikleri ve yol tutuşuyla da gerçek bir Jeep olduğunu ortaya koyuyor. Renegade, yenilikçi teknolojik özellikleri, 5 inçlik dokunmatik ekran multimedya komuta merkezine sahip ileri UConnect sistemi, 7 inçlik renkli TFT teknolojili göstergeleri, USB girişi sağlayan eğlence sistemiyle de fark yaratıyor.

Haberin Devamı

Bağış değil İHALE

Geçtiğimiz hafta ‘Koç’tan kadınlara 135 minibüs’ başlığıyla verdiğimiz haberde yer alan 135 minibüs, Ford Otosan tarafından bağış değil ihale yoluyla verilmiştir. AB tarafından fonlanan ve Merkezi Finans ve İhale Birimi’nce açılan ihalede; Koç Topluluğu Şirketleri’nden imalatçı olarak Ford Otosan, tedarikçi olarak Otokoç Otomotiv ve satıcı olarak ise Ram Dış Ticaret, güçlü bir işbirliği oluşturdu. Bu işbirliği sonucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın şiddete maruz kalan kadınların korunması ve güçlendirilmesi amacıyla yürüttüğü projede kullanılacak 135 adet Ford Transit minibüs, Bakanlığa teslim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!