Büyümek için inovasyon şart

Güncelleme Tarihi:

Büyümek için inovasyon şart
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 01:29

GE Küresel İnovasyon Barometresi’nin sonuçlarına göre, Türkiye’de iş dünyasının üst düzey yöneticileri inovasyonun gerek ekonomi gerekse insanların yaşam standartları üzerinde olumlu bir etki yarattığına inanıyor.

Haberin Devamı

General Electric (GE)’in her yıl gerçekleştirdiği 26 ülkeyi kapsıyan İnovasyon Barometresi araştırmasını yayınladı.

Araştırmanın sonuçlarında, öngörüye dayalı bilgi ve endüstriyel internetin giderek artan önemi, inovasyon çalışmalarında işbirliğinin etkisi, Türkiye’nin mevcut inovasyon yapısı ve şirketlerin fonlara ulaşmak ve destek almakla ilgili beklentileri öne çıkıyor.

Araştırmada, Türk şirketlerinin inovasyonda başarılı olmak için nitelikli iş gücüne yatırım yapılmasını gerekli gördüğü ortaya çıkıyor. Türk yöneticilerin yaklaşık yüzde 90’ı (yüzde 64’lük küresel ortalamaya kıyasla) büyümek için müşterilerin anlaşılması ve piyasada meydana gelen değişimlerin öngörülmesinin önemli olduğunu belirtirken yüzde 87’si yaratıcı davranışlar ile yenilikçi süreçlerin teşvik edilmesinin gerekli olduğunu düşünüyor. Ayrıca inovasyonu olumlu bir güç olarak kabul ediyorlar ki yöneticilerin yüzde 84’ü inovasyon sayesinde Türkiye’deki insanların 10 yıl öncesine göre daha iyi bir yaşam sürdüğü konusunda hemfikir olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy, “Dördüncü GE Küresel İnovasyon Barometresi’nde, Türkiye’de iş dünyasının önde gelen yöneticilerinin inovasyonu büyümede stratejik bir öncelik olarak vurguladığını görüyoruz. GE’nin yerel inovasyon girişimleri, Türk iş dünyasının inovasyon perspektifiyle aynı çizgide yer alıyor. Türkiye’nin yerel inovasyonu güçlendirmesi ve özellikle de iş dünyasına gençleri ve yetenekli iş gücünü dahil etmesi ile küresel inovasyon projelerinde önde gelen ülkelerden biri olma konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu görüyoruz. GE Türkiye olarak yerel inovasyonu destekleme ve ülkemizin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlama konusunda kararlılığımız devam ediyor. 2015 yılında faaliyete geçirmeyi planladığımız GE Türkiye İnovasyon Merkezi bu kararlılığımızın en önemli göstergesi olacak.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!