Halkalı'da eylem yapan işçiler yol kapattı

Güncelleme Tarihi:

Halkalıda eylem yapan işçiler yol kapattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 14:04

Halkalı'da Tema Park isimli bir site inşaatında çalışan yüzlerce işçi, çalışma koşullarının kötü olduğu gerekçesiyle eylem yapıyor. Çalışma koşullarından şikayet eden işçilerden bazıları "Yemeklerimizden böcek ve kurt çıkıyor. Hepimiz sağlık sorunları yaşıyoruz" dedi. Tema Park projesinin yetkilileri ise sorunun çözümü için görüşmelere başladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Çalışma şartlarının kötü olduğunu öne süren işçiler, "Biz bu şartlarda çalışmak zorunda mıyız. Yemeklerimizden böcek ve kurt çıkıyor. Hepimiz sağlık sorunları yaşıyoruz. Maaşlarımızı düzenli alamıyoruz" şeklinde konuştu.

Halkalıda eylem yapan işçiler yol kapattı

İşçiler yemeklerinden kurt çıktğını iddia ediyor

Şantiye önünde toplanan işçiler sloganlar atarak çalışma şartlarını protesto etti. İşçiler TEM'i trafiğe kapatarak inşaat malzemelerini yaktılar.

Halkalıda eylem yapan işçiler yol kapattı


Eylemin yapıldığı, Artaş, Mesa, Kantur ve Öztaş bünyesindeki Tema Park projesinin yetkilileri işçilerin şantiyede çıkan yemekleri protesto ettiklerini ve temsilcilerle uzlaşmak için görüşmelere başladıklarını söyledi.

Halkalıda eylem yapan işçiler yol kapattı

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Yolu trafiğe kapatarak inşaat malzemelerini yakan işçiler bir süre sonra toplu halde şantiye içerisine girdi. İşçi eylemi nedeniyle şantiye bölgesine çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA gönderildi. İtfaiye ekipleri yakılan inşaat malzemelerini söndürerek yolu trafiğe açtı. Bir polis helikopteri de şantiye üzerinde uçuş yaparak çevreyi kontrol etti.

HASTANEYE GİTMEK ZORUNDA KALIYORUZ

Yaşadıkları olumsuzluklara çare bulamadıklarını belirten işçiler, "Biz bu şartlarda çalışmak zorunda mıyız. Yemeklerimizden böcek ve kurt çıkıyor. Hepimiz sağlık sorunları yaşıyoruz. Enfeksiyon nedeniyle hastanelere gitmek zorunda kalıyoruz. Doğru, dürüst tuvaletimiz bile yok. Maaşlarımızı düzenli alamıyoruz" şeklinde konuştu. İşçilerin eylemi yaklaşık 3 saat sürdü.

‘SORUN BİR ANDA BÜYÜDÜ’
Tema İstanbul Yönetimi adına yapılan yazılı açıklamada ise 3 işçinin yemek ile ilgili şikâyeti sonrası başlayan olayların kısa bir süre içinde büyüdüğüne dikkat çekilerek “Halen yaklaşık 3.500 kişinin çalıştığı şantiyede, işçilerimizin çalışma şartları olduğu kadar yaşam ve dinlenme şartlarına da büyük önem verilmiştir. Şantiye kompleksinde, işçilerimizin barınma, banyo – tuvalet gibi temel yaşam şartlarının yanı sıra çamaşır yıkama vb. gibi yaşamlarını kolaylaştıracak bazı farklı olanaklar da sunulmaktadır. Bununla birlikte işçilerimizin beslenme ihtiyacı da yeterli büyüklükteki yemekhanemizde ve her vardiyaya göre çeşitli saatlerde, geniş zamanlı olarak çıkmaktadır. Gerek idari, gerekse şantiye yönetimi de işçilerle aynı yemekleri yemektedir” denildi. Açıklamada ödemelerin düzenli bir biçimde yapıldığı savunularak, “Tema İstanbul’da başta işçilerimiz olmak üzere gelen her şikayet, büyük bir titizlikle değerlendirilmektedir. İşçilerin şikâyetinin merkezinde yer alan yemek konusu da çözümü gerçekleştirilecek bir sorundur” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!