Dudak uçuklatan kazanç

Güncelleme Tarihi:

Dudak uçuklatan kazanç
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2014 01:01

EYLÜL ayıyla birlikte teker teker gösterime girmeye başlayan Türk dizileri bu yıl rekor büyüme bekliyor. 45 yapım şirketinin 850 milyon TL ciro hedeflediği dizi endüstrisinde geçen sezon aslan payını Muhteşem Yüzyıl, Kurtlar Vadisi Pusu ve Karadayı kaptı.

Haberin Devamı

Dudak uçuklatan kazanç
TÜRKİYE’de her geçen yıl büyüyen dizi endüstrisinde gelirler rekor kırıyor.

Her sezon 80 dizi filmin vizyona girdiği Türkiye’de 15 bin kişi bu sektörden ekmek yiyor. Dizi endüstrisinde faaliyet gösteren 45 yapım şirketinin yıllık cirosu 850 milyon TL’ye koşarken, Geçtiğimiz yıl en çok para kazanan yapım Muhteşem Yüzyıl oldu. Dizinin cirosu 36.7 milyon TL’ye ulaşırken, 2’nci sırada bu sezon Kanal D ekranlarına geri dönen Kurtlar Vadisi Pusu yer aldı. Pusu’nun cirosu 34.8 milyon TL oldu.

80 ÜLKEDE YAYINLANIYOR

Türk dizilerinin yurtdışında 80’den fazla ülkede yayınlandığını söyleyen Yapımcılar Derneği Başkanı Birol Güven, “Dizi öyküleri, oyuncuları, mekanları, müzikleri, dekorları ve kostümleriyle sektör her geçen yıl büyüyor. Önceden hızla apar topar yapılan diziler bugün 2 yıllık ön hazırlıkla üretiliyor. Özellikle ülke tanıtımına büyük katkı yapan dizi endüstrisinin bu yıl yüzde 12 civarında büyümesini bekliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Dudak uçuklatan kazanç

İnfografik: Sertaç BALA

Kurtlar Vadisi Kanal D ekranında

Dudak uçuklatan kazanç

KURTLAR Vadisi Pusu, bu sezon Kanal D ekranlarında olacak. 2003 yılında yayın hayatına başlayan ve Türkiye’nin en sevilen dizileri arasındaki yerini alan Kurtlar Vadisi Pusu, yayın hayatında 10 yılı geride bıraktı. Daha önce 3 filmle beyaz perdeye de taşınan Kurtlar Vadisi’nde bu sezon büyük sürprizler de yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!