Siber saldırılar 10 kat arttı

Güncelleme Tarihi:

Siber saldırılar 10 kat arttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2014 01:37

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, artan siber saldırılara dikkat çekerek, “Dünyamız, internet suç şebekelerinin rahatça hareket edecekleri bir yer olmamalı” dedi.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler öncülüğünde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda “9’uncu İnternet Yönetişimi Forumu” (IGF) gerçekleştirildi. Foruma Bakan Lütfi Elvan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, Birleşmiş Milletler Genel Müdür Yardımcısı Thomas Gass konuşmacı olarak katıldı. İnternet Yönetişim Forumu’nun açılışına katılan Bakan Elvan, küresel işbirliği önerdi. Elvan “Bir araştırmanın 2013 yılı raporuna göre dünyada yılda 556 milyon kişi, saniyede 18 kişi siber suç kurbanı olmakta. Siber suçların dünya ekonomisine 1 Trilyon zarar veriyor. Akıllı tabletlerdeki virüs sayısı 2013 yılında yüzde 213 arttı. 2013 yılında siber saldırılar 10 kat artmıştır.”
Bakan Lütfi Elvan, dinlemelerle ilgili olarak da “Yurtdışı yasadışı dinlemelere ilişkin gerekli soruşturma kovuşturma başlatıldı. Kim yasadışı bir dinleme gerçekleştirmişse, bunlar eninde sonunda hesabını verecektir” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!