Erdoğan’a 22, Gül’e 18 özel uçakla gittiler

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’a 22, Gül’e 18 özel uçakla gittiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2014 01:37

Vahap Munyar bugün Hürriyet gazetesinde yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 19 Ağustos'ta verdiği veda resepsiyonu için 18 özel uçağın Ankara'ya geldiğini yazdı. Erdoğan'ın verdiği 30 Ağustos resepsiyonu için ise 22 özel uçak Ankara'ya inmiş.

Haberin Devamı

Erdoğan’a 22, Gül’e 18 özel uçakla gittiler
19 AĞUSTOS gecesi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün iş dünyasını da kapsayan veda resepsiyonunda Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’yı aceleyle çıkarken gördüm:

- Hayrola?- Sayın Cumhurbaşkanımızın elini sıktım. Antalya’da konuklarım bekliyor. Onlara yetişmem lazım.

Tosyalı, özel uçağıyla Ankara’ya geçip Gül’ün resepsiyonuna kısa süre için de olsa katılmış, oradan Antalya’ya uçuşu planlamıştı. O gece Esenboğa Havalimanı’na giderken aklıma takıldı:
- Acaba Gül’ün veda resepsiyonu için bu akşam Ankara’ya kaç özel uçak indi?

Erdoğan’a 22, Gül’e 18 özel uçakla gittiler

Haberin Devamı

Araya başka işler girdi, verileri almakta geciktim. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos resepsiyonuna iş ve sanat dünyasından geniş katılım merakımı bir başka açıdan tetikledi:
- Resepsiyon için Ankara’ya inen özel uçak sayısında kim önde? Önce Abdullah Gül’ün iş dünyasını da kapsayan resepsiyonunun olduğu 19 Ağustos 2014 gününe baktım:
- 19 Ağustos’ta Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki özel uçakların kullandığı Genel Havacılık Terminali’ne Türkiye’nin farklı yerlerinden 63 yolcuyu taşıyan 18 uçuş gerçekleşti. Bu uçuşların 8’i İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki Genel Havacılık Terminali’nden 36 yolcuyla gerçekleşti.

Erdoğan’a 22, Gül’e 18 özel uçakla gittiler

Ardından 30 Ağustos’taki kayıtları inceledim:
- 30 Ağustos resepsiyonunun gerçekleştiği gün Ankara’daki Genel Havacılık Terminali’ne Türkiye’nin farklı yerlerinden giden 22 özel uçak iniş yaptı. Bu seferler Ankara’ya 81 özel yolcu ulaştırdı. Bu uçuşların 6’sı İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki Genel Havacılık Terminali’nden 29 yolcuyla gerçekleşti.

Erdoğan’a 22, Gül’e 18 özel uçakla gittiler

Ankara’ya inen özel uçak sayısı ile İstanbul’dan kalkan uçak sayısı arasında epey fark olması, 3 nedene dayanıyor. Birincisi, özel uçakların bir bölümü İstanbul’dan kalkışta Sabiha Gökçen Havalimanı’nı kullanıyor. İkincisi, Sanko Grubu’nun patronlarından Abdülkadir Konukoğlu (Gaziantep) gibi merkezlerinin bulunduğu kenti baz alan işadamlarının sayısı artıyor. Üçüncüsü, bazı işadamları da tatile “resepsiyon molası” vererek, tatil yörelerinden Ankara’ya uçuyor.
Sonra Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye iş dünyasının Erdoğan’ın ilk resepsiyonuna ilgisini sordum:
- Ben Los Angeles’tan dönüp hızla Ankara uçağına yetiştim. İlgi yoğundu.

Haberin Devamı

Erdoğan’a 22, Gül’e 18 özel uçakla gittiler


Resepsiyonda karşılaştığı bazı isimleri sıraladı:
- Rifat Hisarcıklıoğlu, Mustafa Koç, Aydın Doğan, Ferit Şahenk, Ahmet Çalık, Hamdi Topçu, Vahap Küçük, Ali Sabancı, Emine Kamışlı, Cihan Kamer, Remzi Gür, Ethem Sancak, Fettah Tamince, Erdoğan Demirören, Zeynel Abidin Erdem.
AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, kızının butik açılışı için Almanya’ya gitmiş, resepsiyona katılamamıştı. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Haluk Dinçer de, seyahatte olduğu için mazeret bildirmişti.
Geçen yılki 30 Ağustos resepsiyonuna katılan “cemaate yakın iş dünyası örgütü” TUSKON’un Başkanı Rızanur Meral, bu kez davet almamıştı.
Gül’e veda için 18 özel uçak, Erdoğan’a zamanlama açısından “hayırlı olsun” sayılacak 30 Ağustos resepsiyonu için 22 özel uçak Ankara’ya inmiş...
4 özel uçak büyük fark sayılır mı?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!