TÜSİAD’in YİK toplantısı 18 Eylül’de gerçekleşecek

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD’in YİK toplantısı 18 Eylül’de gerçekleşecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2014 00:55

TÜSİAD’ın ikinci Yüksek İstişare Konseyi toplantısı 18 Eylül’de İstanbul’da. Davetli listesinin başında yer alan yeni Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılması halinde iş dünyasıyla ilk ekonomi toplantısını TÜSİAD’la yapmış olacak.

Haberin Devamı

YAZ bitti, sonbaharla birlikte iş dünyasında da canlanma başladı. Haziran ayında sürpriz bir başkan değişikliği yapan TÜSİAD’ın mesaisi de yılın üçüncü Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısıyla başlıyor. 17 Eylül akşamı Sabancı Müzesi içindeki Changa’da bir kokteylde buluşacak olan TÜSİAD üyeleri, 18 Eylül’de ise Four Seasons Otel’de Yüksek İstişare Konseyi toplantısını gerçekleştirecek.

LİSTE HAZIRLANIYOR

Bu toplantının zamanlaması ilginç bir döneme geldi. Türkiye’de ‘yeni’ bir dönem başladı. Son günlerin sıkça vurgulanan kavramıyla, ‘Yeni Türkiye’de TÜSİAD’ın gündemini de doğal olarak yeni dönem oluşturacak. Başkan Haluk Dinçer ve Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu büyük olasılıkla, bu yeni dönemden beklentilerini sıralayacaklar. Toplantının konuk listesinin oluşturulması için Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yeni kabinenin oluşması beklendi. Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlığını koruyan Ali Babacan TÜSİAD’ın konuk listesinin başında olacak gibi görünüyor. TÜSİAD, Ankara davetlilerinin listesini pazartesi gününden itibaren hazırlayacak.

Haberin Devamı

YENİ SAYFA AÇILIR MI

TÜSİAD’ın gönlünden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılması geçiyor. Başbakan olarak iş dünyası ile son toplantısını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin düzenlediği Sanayi Şurası ile yapan Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak ilk ziyaretini TÜSİAD’a yapar mı henüz belli değil. Ancak Dinçer’i TÜSİAD Başkanlığı’na seçildikten sonra kabul eden Erdoğan, iş dünyasına yönelik ilk ekonomi toplantısını TÜSİAD’la yaparsa, bugüne kadar bir çok kez polemiklerle karşı karşıya gelen TÜSİAD ve Erdoğan ilişkisinde de yeni bir sayfa açılabilir mi?


AB Dönem Başkanı’na ziyaret


BU arada yeni kabinede Avrupa Birliği Bakanlığı’na bu alanda uzman eski bir bürokrat ve diplomat Volkan Bozkır’ın gelmesi, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak yaptığı konuşmasında vurgu yaptığı Avrupa Birliği ilişkilerinde olumlu adımlar atılacağına dair bir mesaj olarak algılandı. Avrupa Birliği’nde yeni dönem başkanı Türkiye’nin üyeliğini daima destekleyen İtalya. Bu nedenle TÜSİAD’ın yeni dönem çalışmaları da önce İtalya’ya yapılacak ziyaretle başlıyor. TÜSİAD bu hafta İtalya’da muadili olan işinsanları örgütü Confindustria’yı ziyaret edecek. TÜSİAD Başkanı Dinçer ve yönetim kurulu üyeleri, ziyarette AB tam üyeliği için de destek isteyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!