TEOG sistemi velileri çileden çıkardı

Güncelleme Tarihi:

TEOG sistemi velileri çileden çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 12:26

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı sonuçlarına göre çocuklarını liseye kaydettirmek isteyen aileler büyük sıkıntı çekiyor. Tercih yapmayan öğrenciler ikamet ettikleri yerlerden kilometrelerce uzaklıktaki okullara yerleştirildi.

Haberin Devamı

Özel okula kayıt yaptırmak isteyen velilere, öncelikle bir devlet okuluna kayıt yaptırmaları gerektiği ardından özel okullara nakil yapabilecekleri belirtiliyor. Geçtiğimiz yıllarda istenen özel okula kayıt yaptırabilen veliler, yeni sistemle birlikte devlet okuluna kayıt yaptırmayan aileler çocuğunu özel okula kayıt yaptıramıyor. Yeni sistem için yeterli alt yapının oluşturulamaması da veliler için başka bir sorun kaynağı oluşturuyor.

Yeni eğitim sisteminin hatalı olduğunu düşünen veliler ve eğitimciler çareyi sikayetvar.com alan adlı internet sitesinde aradı. Yazmış oldukları yorumlar aracılığıyla sıkıntılarını dile getiren kullanıcılar, yetkillilerin konuya el atmalarını istedi.

TEOG sistemi velileri çileden çıkardı
TEOG ÇİLESİ BİTMİYOR, TEOG'DA NAKİL VE TERCİH SÜRECİ SIKINTILI

KAOS YAŞANIYOR

Sistemin velileri sürekli okul kayıtlarını ve boş kontenjanları kontrol etmeye zorladığını belirten öğretmenler, kaos yaşandığını aktardı. Bazı velilerin her sene değişen yeniliklere ayak uyduramadıklarını ifade eden eğitimciler, internet kullanamayan velilerinde de olduğunu, çok sık yeni düzenleme yapılmasının eğitime set vurduğunu belirttiler. Okulların açık olan kontenjanlarının peşine düşen öğrenci ve aileler mağdur olduklarını dile getirirken rahat rahat kayıt yaptırabilmek istediklerini aktardılar.

Haberin Devamı

SİSTEM HATA VERİYOR

E-okul Bilgi Sistemi aracılığıyla kayıt işlemlerini gerçekleştirmek isteyen öğrenci ve veliler liselerin bölümleri için hazırlanan linklerin açılmadığını, sistemin sürekli hata verdiğini belirtti. Daha kolay olması için tercih edilen yöntemin tam tersi işlemleri zorlaştırdığını belirten aileler şikayetçi oldu.

26 EYLÜL SON TARİH

Okullara kayıt yaptıran öğrencilere her hafta nakil yaptırma imkanı veriliyor ancak artık yıl içerisinde nakil işlemleri gerçekleştirilemeyecek. Yeni eğitim yılında öğrenciler 26 Eylül 2014’e kadar nakil işlemlerini tamamlaşmış olması gerekiyor. Belirtilen tarihten sonra herhangi bir nakil işlemi gerçekleştirilemeyeceği belirtiliyor.

Getirilen uygulamanın, standart eğitim sistemi olan bir ülkede, küçük kentlerde ve okulların nüfusa göre dengeli sayıda bulunduğu bölgelerde geçerli olabileceği belirten eğitimciler mağduriyetlere neden olan sistemin yeniden düzenlemesi gerektiğini belirtiyor.

Vekileler, yaşadıkları sıkıntıyı Sikayetvar.com isimli site üzerinde dile getirdi. İşte o mesajlardan bazıları:

Haberin Devamı

'DALGA GEÇMİŞLER'

Saim Kale: “Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamış olduğu TEOG sonuçlarında yaptığımız 10 tercihten tercih dışı olarak lisenin adres yakınlığı anlamında resmen dalga geçmişler. Çocuğumun okula gitmesi için 2 otobüs değişmesi lazım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.”

SİSTEM FİYASKO

Aysun İşletir: “2013-2014 TEOG sınavları baştan sona fiyasko! Sınav soruları, sonuçları, şimdide yerleştirme. Nedir bu ya! Bu işkenceyi veliler olarak en önemlisi çocuğunun geleceğini belirleyecek sınav sonucunu bilemeyen bir anne olarak sizi kınıyorum. Bir insana bu kadar çektirilmez! Sabahtan beri sonuları almak için belki bin defa siteye giriyorum ve açılmıyor belli değil. Ankara'da dahil olmak üzere MEB'i arıyorum ama telefonu açmak nezaketinde bile bulunmuyorlar. Bu kadar stresle kalp krizi geçirsem kim hesabını verecek sayın yetkililer. Biraz daha insaf lütfen!”

Haberin Devamı

Murat Çelik: “Çocuğumu özel okuldan kayıt nakli yapmak istiyorum sistemde bir link açamadılar yazık! Saatlerce uğraşıyoruz bekliyoruz hata veriyor. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!