İzmir Enternasyonal Fuarı kapılarını açıyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir Enternasyonal Fuarı kapılarını açıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:18

TÜRKİYE’nin ilk uluslararası fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı kapılarını 83. kez ziyaretçilerine açacak. Resmi tören ve şölenle iki ayrı açılış yapılacak, onur konuğu kent Diyarbakır ve Malatya’nın konuk olacağı İEF’yi 1 milyona yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. İEF'in bu yılki parter ülkesi Mauritius olacak. Balayı tatillerinde dünyanın en gözde yerlerinden biri olan ada ülkesi Mauritius Türkiye'ye 7 bin kilometreye yakın bir uzaklıkta. Fuar'ın geçen yılki parten ülkesi ise Sri Lanka'ydı.

Haberin Devamı

Dünyanın sayılı fuarları arasında yeralan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bu yıl çifte açılış yapılacak. Önceki yıllarda fuar açılışlarının yabancı konukların gözleri önünde siyasi tartışmalara sahne olması ve uzun protokol konuşmaları nedeniyle resmi açılış, İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde sadece davetliler, yabancı delegasyon üyeleri, protokol ve medya mensuplarının katılacağı törenle saat 15.00’te yapılacak. Bu açılışa Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, 18’i bakan, 5 bakan yardımcısı düzeyinde 45 ülkeden 140’ı aşkın delegasyon üyesi de katılacak.

İzmirlilerin katılacağı şölene dönüşecek açılış ise saat 19.30’da Kordon’da Vasıf Çınar Meydanı’ndan başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılacağı yürüyüşte, açılış korteji bando eşliğinde Vasıf Çınar Bulvarı, Lozan Meydanı’nı geçerek Kültürpark’a girecek. Kocaoğlu, Yeraltı otoparkı üzerindeki çim alanda kurulacak sahneden İzmirlilere seslenecek. Daha sonra konuk ülkelerin gösterileri gerçekleşecek.

Haberin Devamı

İzmir Enternasyonal Fuarı kapılarını açıyor


KENTKARLA GİRİŞ

İEF’ye girişler toplu ulaşımda kullanılan kentkartla yapılacak. Ücretler de ulaşım tarifesiyle aynı, tam 2 TL, öğrenci 1.10 TL olacak. Kartı olmayan ziyaretçiler için gişelerde bulundurulacak kartlar kullanılacak. Kapanacağı 7 Eylül akşamına kadar İEF’de 930’u geçici, 1200 personel görev yapacak.

Bu yıl İEF’nin ana teması "Lojistik", onur konuğu iller Diyarbakır ve Malatya, partner ülke Mauritius, odak ülke ise Hindistan olacak. Fuar’ a 829 yerli, 303 yabancı olmak üzere 1132 firma katılacak. İEF’de 68 ülkeden gelen katılımcı ve ziyaretçiler yeralacak. Türkiye’den 43 il fuarda yeralacak.

İzmir Enternasyonal Fuarı kapılarını açıyor


İEF SOSYAL MEDYADA

Sosyal medyaya yönelik hastag’lerin oluşturulduğu İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, Fuar öncesi ve sırasındaki etkinlikler takipçileri ile paylaşılacak. Fuar öncesi paylaşılacak etkinlik ve gelişmeler; #fuardanhabervar başlığı altında, Fuar esnasında alandan ziyaretçi ve katılımcılar tarafından yapılacak paylaşımlar da, #fuardanhaberver, #83ief, #ief aşağıdaki konu başlıklarında olacak.

KÜLTÜR, SPOR, MÜZİK

İEF boyunca sanatçı, yazar ve gazetecilerin katılacağı Özgür Mikrofon söyleşileri, İzmir Sanat Merkezi’nde tiyatro gösterileri, spor aktiviteleriyle Altınordu Fuar Çocuk Klubü, Orkide Yöresel Lezzetler Festivali, 14. Sinema Burada Festivali, çim konsenleri gibi etkinlikler gerçekleşecek.

Haberin Devamı

İLK KEZ GEÇEN YIL KATILDILAR

İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Mauritius’un bu yıl partner ülke seçilmesine ilişkin “Geçen yıl ilk defa bizim fuara geldiler. Çok etkilenmişler. Daha o süreçte bize, partner ülke olma talebini ilettiler. Ve bu süreçten sonra da yakın takipçi oldular. Türkiye ile ticari ilişkileri yeni yeni gelişen bir ülke. Afrika Kıtası’nın anahtar ülkesi olma iddiasındalar. Dünya ticaretine ise Türkiye üzerinden açılmak istiyorlar. Fuara 50’yi aşkın ülke ile katılıyorlar. Bakan düzeyinde katılımları olacak. Pek bilinmiyor ama Maritus dünyanın en gözde balayı geçirilen yerlerinden biri” dedi. İZFAŞ Genel Müdürü Örs, bu yıl ilk kez, partner ülke yanı sıra Fokus ülke projesi geliştirdiklerini, Hindistan’ın da fokus ülke olduğunu ifade etti. Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan fuara 59 firma ile katılıyor.

Haberin Devamı

İzmir Enternasyonal Fuarı kapılarını açıyor

İHRACATIMIZ 17 MİLYON DOLAR
Hint Okyanusu'nun güneybatısında yer alan ada ülkesi Mauritius Cumhuriyeti’nün yüzölçümü 2040 kilometrekare. Wikipedia’ya göre Mauritius, coğrafî olarak Hint Okyanusu'ndaki Maskaren Adaları'nın bir parçası. Başkenti Port Louis olan Mauritius’a ilk olarak 16. Yüzyılın başlarında Portekizliler adım attı. 18. yüzyılda ise Fransızlar tarafından işgal edildi. THY’nin direk uçuşlarının olduğu ülkeye, Türkiye’nin 2013 yılı ihracatı 16 milyon 740 bin dolar oldu. Mauritius’un Türkiye’ye uzaklığı 6 bin 800 kilometre seviyesinde.

İzmir Enternasyonal Fuarı kapılarını açıyor

İzmir Enternasyonal Fuarı kapılarını açıyor
A'DAN Z'YE İZMİR FUARI

BAKMADAN GEÇME!