Kastamonu’da ahşap fuarı

Güncelleme Tarihi:

Kastamonu’da ahşap fuarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 13:12

SON yıllarda ‘ahşap’ ürünlerle öne çıkan Kastamonu’da 4. Kastamonu Ahşap Fuarı açılıyor. Ahşap kültürünün dünyaya tanıtılması için Kastamonu Valiliği’nin öncülüğünde gerçekleşen fuar 28-31 Ağustos tarihleri arasında açık kalacak.

Haberin Devamı

Ahşap mobilyaları alanında faaliyet gösteren firmaları dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini kaydeden Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, “13 bin kilometrekarelik yüzölçümünün yüzde 70’i ormanlarla kaplı olan Kastamonu’da ahşap, kentin en temel yapı malzemesidir. Bu fuarımıza, 50’ye yakın firma katılıyor. ‘Country’ tarzı ahşap mobilyalar genelde ithal ediliyor. Son dönemde Türkiye’nin büyük mobilya şirketleri, bu tür ürünleri Kastamonulu firmalardan satın almaya başladı. Kastamonulu firmalarımız bu konuda 5 yıl içinde, yurtiçi ve yurtdışına yaklaşık 5 milyon dolar ciro hedefleniyor. Kastamonu Valiliği olarak, yurtdışında katılacağımız fuar ve toplantılarda da, ahşap ürünlerimizi tanıtacağız” dedi.

AHŞAP USTASI YETİŞTİRİYOR
Ahşap ustası yetiştirmek için eğitime öncelik vereceklerini ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, düzenleyecekleri eğitimlerle önümüzdeki 5 yıl içinde 500 kişiye ahşap ustalığı sertifikası vereceklerini açıkladı. Ülkemiz genelindeki otobüs duraklarını, ahşap kent mobilyasıyla donatmayı planladıklarını anlatan Tahsin Babaş, yurtdışına da ihracat yapmak için temasların sürdüğünü belirtti. Plastik yerine, sağlıklı ahşap ürünlerinin kullanılmasının öneminin altını çizen Tahsin Babaş, kentteki ahşap atölyelerinin düdük, topaç, bebek, araba gibi ahşap oyuncuk üretimine başladığını ve ahşap oyuncakta yurtiçinin yanı sıra hedefin dünya pazarları olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!