BP Türkiye’ye üç ödül birden

Güncelleme Tarihi:

BP Türkiye’ye üç ödül birden
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 01:10

Kısa bir haber turu...

Haberin Devamı

BP Türkiye ve işleticisi olduğu Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı, Stevie Uluslararası İş Ödülleri tarafından iki kategoride üç bronz ödüle layık görüldü. BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu, İskenderun Körfezi’nde Endüstriyel Simbiyoz Projesi ve Boru Hattında Değişen Yaşamlar belgesel filmi, küresel iş dünyasının en prestijli organizasyonlarından biri olan Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde iki ayrı kategoride üç bronz ödül aldı. BP Türkiye, ödüllerini 10 Ekim’deki törenle alacak.

DRD’ye Fitch’ten güvence

KİRALAMA şirketi DRD, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten yatırım yapılabilir notu geldi. Markanın başarısının operasyonel ve finansal göstergelerine de yansıdığını belirten DRD Genel Müdürü İlkay Ersoy “İstikrarlı yatırımlarımızla, adımızı uluslararası pazarlarda hızla artan şekilde duyurmaya devam ediyoruz” dedi. DRD, 500 milyon TL seviyesinde araç yatırımı gerçekleştirerek, pazar payını da yüzde 9.7 seviyesine taşıdı.

Haberin Devamı

Kuveyt Türk altında ikinci

KUVEYT Türk Katılım Bankası, altın bankacılığında tüm bankalar arasında yüzde 11.11 pazar payı elde ederek ikinci sıraya yükseldi. Katılım bankaları arasında yine altın hesaplarıyla yüzde 50.60 pazar payına ulaşarak liderliğini pekiştirdi. Kuveyt Türk’ün 2014 Temmuz sonu itibariyle topladığı altın miktarı 1.2 tona ulaştı. Kampanya süresince aylık ortalama 1200 kişiden ortalama 160 kg altın toplandı. Şimdiye kadar Altın Günü kampanyasına 40 binden fazla kişi katıldı, 7.5 ton altın ise yastık altından ekonomiye kazandırıldı.

Rönasans’a Medvedev konuk

RUSYA Başbakanı Dimitri Medvedev, Rönesans Holding’in inşa ettiği Moskova’nın yeni projelerinden Comcity şantiyesini ziyaret etti. Medvedev, Comcity şantiyesini Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ile birlikte ziyaret ederek, projenin aşamalarıyla ilgili bilgi aldı. Rönesans İnşaat Rusya CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Düzyol, projeyle ilgili bilgi verirken, 4 aşamadan oluşan projenin, 196 bin metrekarelik alanda inşa edilen ilk aşamasının, 2 yıl gibi kısa sürede tamamlanma aşamasına geldiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Şişecam’dan 294 milyonluk kâr

ŞİŞECAM Topluluğu’nun haziran sonu itibariyle net kârı 294 milyon lira, altı aylık konsolide net satışları ise 3.4 milyar lira olarak gerçekleşti. Topluluğun 2014 yılının ilk yarısında yurtiçi ve yurtdışındaki kuruluşlarında toplam 1.8 milyon ton cam, 1 milyon ton soda, 1,9 milyon ton endüstriyel hammadde üretimi yapıldı. Şirketin ihracatının toplam satışlar içindeki payı yüzde 51 olurken, ilk yarıyıl itibariyle Türkiye’den yapılan ihracatı 434 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

TAV kurumsal yönetimde zirvede

KURUMSAL yönetim derecelendirme kuruluşlarından ISS Corporate Services, TAV Havalimanları’nın kurumsal yönetim notunu 10 üzerinden 9.41 olarak açıkladı. TAV, bu not ile birlikte, 48 şirketin yer aldığı Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksi’nde ikinci sırada yer aldı. TAV Havalimanları Yatırımcı İlişkileri Direktörü Nursel İlgen, “Bu yıl şirketimizin kurumsal yönetim derecelendirmesi altıncı kez yapıldı ve TAV Havalimanları bu derecelendirme ile notunu bir kez daha yükseltmiş oldu” dedi.

Haberin Devamı

TEB Arval’dan yüzde 20 tasarruf

TEB Arval’in yeni ürünü, TEB Arval Yolda araç takip sistemi, araç filolarında hız limitleri, rota sapmaları, izinsiz kullanım, kural ihlali ve yakıt kullanımını takip ederek Toplam Kullanım Maliyeti alanında kurumlara yüzde 20’ye varan oranda tasarruf imkânı sağlıyor. Sistemin sürücüleri güvenli kullanıma teşvik eden yönleri, trafik kazalarını da azaltmayı hedefliyor. Sistem ayrıca gereksiz yakıt tüketimini önleyerek araçların çevreye olumsuz etkilerini de azaltıyor.

TÜRKONFED: Canlanma mümkün

TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından hazırlanan Ağustos Ekonomik Görünüm Raporu’nda yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde gerileme eğiliminde olan büyüme hızında, bundan sonraki süreçte canlanmanın mümkün olacağı belirtildi. TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, önümüzdeki dönemde Türkiye ekonomisi için temel belirsizliği, yeni hükümetin nasıl şekilleneceği ve yeni Cumhurbaşkanı’nın nasıl bir yönetim tarzı benimseyeceğinin oluşturacağını belirterek, “Ekonomideki düzelme ve büyümedeki hızlanma, KOBİ’ler açısından olumlu olacak” dedi.

Haberin Devamı

YASED’in projesi altı yaşında

ULUSLARARASI Yatırımcılar Derneği (YASED)’in üniversite öğrencilerine kariyer seçimlerinde yön göstermek ve uluslararası şirketlerde deneyim kazandırmak amacıyla 6 yıl önce hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi KOZA, bugüne kadar toplam 735 öğrenciyi iş hayatıyla tanıştırdı. Bu yıl Boğaziçi, Koç, Özyeğin ve Sabancı Üniversiteleri’nin işbirliğiyle sürdürülen projenin kapanış toplantısında daha önce KOZA stajyeri olan ve bugün iş hayatına atılan genç yöneticiler de katılarak, deneyimlerini aktardı.

Qatar Airways uçuş arttırdı

Qatar Airways, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslar arası Havalimanı’na 26 Ekim’den itibaren haftanın her günü uçacak. Hava yolu şirketi, 22 Mayıs 2014 tarihinden bu yana haftanın 4 günü Sabiha Gökçen’den uçuyordu. Qatar Airways, Sabiha Gökçen’in yanı sıra İstanbul Atatürk ve Ankara Esenboğa havalimanlarına uçuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!