1 yıllık kâr ‘zorunlu’ kaybedildi

Güncelleme Tarihi:

1 yıllık kâr ‘zorunlu’ kaybedildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 01:16

TÜRKİYE Bankalar Birliği (TBB) Hüseyin Aydın, zorunlu karşılıkların yüksek kalmaya devam ettiğini ve bankacılık sistemine ciddi bir yük getirdiğini belirterek, “Son 5 yılda bankacılık sistemine zorunlu karşılıklardan gelen yükün maliyeti 20 milyar liranın üzerinde. Bu da neredeyse sektörün 1 yıllık net karına eşit” dedi.

Haberin Devamı

TBB’nin Türkiye ekonomisindeki son gelişmeleri değerlendirdiği ve bankacılık sektörünün güncel rakamlarını aktardığı toplantıda konuşan Aydın, ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerin ilk yarıda işe yaradığını söyledi. Aydın, “Ekonomide bir dengelenme olduğunu görüyoruz. Doğal olarak bankacılık sektörü de kendisinden beklenenleri yerine getirdi. Ancak bu düzenlemelerin kârlılığımıza negatif etkisi olduğu hem açıkladığımız bilançolarda hem de kamuoyunda biliniyor” diye konuştu.

TEK HANELİ KÂR YETMEZ

TBB Genel Sekreteri Ekrem Keskin’in bankacılık sektörüne yönelik son verileri paylaştığı sunumun ardından soruları yanıtlayan Hüseyin Aydın, devletin bireyselin dışındaki krediler için ciddi avantajlar getirdiğini, bunların ihracat kredilerinde de yapılmasını istediklerini kaydetti. Aydın, özkaynak kârlılığında tek haneli rakamlara inmek istemediklerini aktardı.

Haberin Devamı

Sektör ufak rüzgârdan etkilenmez

BANK Asya’da yaşananların sektöre yansıması ile ilgili, “Türk bankacılık sektörü ufak tefek rüzgârlardan, etkilenmeyecek kadar güçlüdür” yorumu yapan Hüseyin Aydın, Ziraat Bankası Genel Müdürü’de olması nedeniyle iki bankanın satış için görüşüp görüşmediği konusunda ısrarlı sorulara ise bir yorum yapmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!