Galataport ile ilgili açıklama

Güncelleme Tarihi:

Galataport ile ilgili açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 17:40

Bugün Galataport projesinin ÇED toplantısı protesto gösterileriyle birlikte yapılamazken şirketten proje ile ilgili basın açıklaması geldi.

Haberin Devamı

Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş, hayata geçirmeyi planladığı Galataport Projesi kapsamında bölgede yapılması planlanan düzenlemeler ve projenin içerik bilgi verdi.

Buna göre Galataport ile halihazırda gümrüklü saha ve antrepo alanları olarak kullanılan ve halka kapalı olan proje sahası da farklı hizmet noktalarıyla hayata geçirilecek. Proje alanının yarısından çoğu olan 60.000 metrekarenin üzerinde bir alan, halkın kullanımına açık meydan, sahil bulvarı, yürüyüş yolları ve yeşil alan olarak düzenlenecek.

Galataport ile ilgili açıklama
TOPLANTIYI BASTILAR

Şirket binaların arasında oluşturulan sadece yayalara açık sokaklardan, Boğaz’a görsel ve fiziksel erişim sağlanması hedeflendiğini belirtti. Projenin maksimum bina yüksekliğinin de mevcut durumdan daha düşük olacağı açıklandı. Galataport sahası içerisinde yer alan tescilli binaların restorasyonu ile tarihi binaları şehre geri kazandırılacağını açıklayan şirket meydanı süsleyen saat kulesi ve şehrin silüetinde önemli yer teşkil eden Merkez Han, Karaköy Yolcu Salonu, Çinili Han ve Paket Postanesi gibi tarihi binaların da restorasyon kapsamında olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Şirketten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Galataport, İstanbul’un yeni kültür-sanat merkezi olacak. İstanbul Modern yönetimiyle işbirliği içerisinde yenilenecek olan müze, aynı lokasyonda, şimdikinden daha geniş sergi kapasitesi ve daha fonksiyonel alanları ile sanatseverlere hizmet vermeye devam edecek. Türkiye’de bir ilk ve coğrafyasının en büyüğü olarak tasarlanan Çocuk Bilim ve Keşif Müzesi de Galataport’ta hayat bulacak. Ayrıca, Galataport’un meydanları ve tüm açık alanları açık hava sergi ve enstalasyon sahası olarak kullanılacak. Galataport’ta sanat hem içeride hem dışarıda kendine yer bulacak, şehrin kültüre açılan kapısı olacak. Proje alanında yer alacak olan kruvaziyer limanı, İstanbul ve Türkiye’nin dünyaya denizden açılan kapısı olmaya, artık dünya standartlarında devam edecek. Yer üstünde halkı ve turistleri Boğaz’la buluşturmayı kesintisiz sürdürebilmek için yer altına inşa edilecek olan yeni terminal, gerek turist otobüslerine ve taksilere, gerekse de bölgeye gelenlere hizmet verecek yeraltı otoparkları ile de desteklenecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!