Nissan Juke'a liderlik makyajı

Güncelleme Tarihi:

Nissan Jukea liderlik makyajı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 10:48

B-Crossover segmentinin en iddialı modellerinden biri olan Nissan Juke, yeni yüzüyle tüketicilerin beğenisine sunuldu.

Haberin Devamı

Yeni Juke’un lansmanında konuşan Nissan Türkiye Pazarlama Müdürü Mehmet Akın, Türkiye’de ve dünyada Juke ile önemli bir başarı elde ettiklerini ifade ederek, “Türkiye’de şu ana kadar yaklaşık 32 bin adetlik B-Crossover segmentinde araç satışı yapıldı. Bu segmentte Juke’un satış adedi 16 bin adet civarında. Dolayısıyla Nissan Juke’un kendi segmentindeki payı yaklaşık yüzde 50. Başka bir deyişle, Türkiye yollarındaki her iki B-Crossover aracından biri Nissan Juke. Bu da Nissan Juke’un başarısı için önemli bir değer” şeklinde konuştu. Akın, ayrıca yeni Nissan Juke’un satış hedefini bir yıl içinde 3 bin adet olarak belirlediklerini sözlerine ekledi. Yeni Nissan Juke 52 bin 990 TL’den başlayan fiyatla ağustos ayında Türkiye’de satışa sunuldu.

ÇOK DAHA CİMRİ OLDU


İngiltere’de üretilen Juke’ta, 1.2 litre DIG-T benzinli motoru, önceki 117 beygir 1.6 litre motor seçeneğinin yerini alıyor. Düz vites seçeneğiyle sunulan bu turbo şarj direkt enjeksiyon motor, 115 beygir güç ve 190 Nm tork üretiyor. Düşük ağırlığı, ‘Stop/Start’ özelliği ve daha verimli yakıt tüketimi sayesinde ekonomik bir performans sergileyen 1.2 DIG-T motor seçeneği 129 g/km karbondioksit emisyonu ile daha çevreci ve ortalama değerlerde 100 kilometrede 5.6 litre yakıt tüketimiyle ekonomik bir duruş sergiliyor.
Yeni Nissan Juke’ta ‘Nissan Güvenlik Kalkanı’ adı verilen üç farklı emniyet sistemi yer alıyor. Şerit Takip Uyarı Sistemi sinyal vererek şerit değiştirmeler haricinde araç istenmedik şekilde şeridinden ayrıldığında sürücüyü uyarıyor. Kör Nokta Uyarı Sistemi, ‘kör nokta’ olarak adlandırılan bölgedeki araçları tespit ederek yan aynalar üzerinde bulunan LED’li uyarıcılar devreye giriyor. Sinyal vererek şerit değiştirmelerde, tehlikeli yakınlıkta bir araç varsa hem LED’li, hem sesli uyarıcılar çalışıyor. Hareketli Nesne Algılama Sistemi ise araç durur pozisyondayken Çevre Görüş Sistemine bağlı kameraların görüş alanına hareketli bir nesne yaklaştığında sesli uyarı veriyor ve nesnenin geliş yönünü görsel olarak belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!