Sahte kimlikle şirket kurdular

Güncelleme Tarihi:

Sahte kimlikle şirket kurdular
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 01:52

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kimlik bilgileri kullanılarak adına şirket kurulduğunu bildiren ve kısıtlı listesine alınan kişi sayısının bin 317 olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

TİCARİ SİCİL TAKİBİ

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin yazılı soru önergesini yanıtlayan Yazıcı, ticaret sicili kayıtlarıyla tescil ve ilan edilmesi gereken içeriklerin düzenli olarak depolandığı ve elektronik ortama sunulduğu Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’nin (MERSİS) tamamlandığını, 238 ticaret sicili müdürlüğünün tamamında bu sistem üzerinden hizmet verildiğini ifade etti. Yazıcı, MERSİS’in kullanılmaya başlanmasının, vatandaşların şirket işlemlerine ilişkin yaşadığı birçok sıkıntıyı ortadan kaldıracak çözümleri beraberinde getirdiğini kaydetti.
Yazıcı, kaybolan ya da çalınan nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaportlarındaki bilgileri kullanılarak adına şirket kurulan kişilere ilişkin veri tutulmadığını bildirdi. Ancak, Yazıcı, ticaret sicili müdürlüklerine dilekçeyle başvurup, bu durumu bildiren ve kısıtlılar listesine dahil edilen kişi sayısının 26 Mayıs 2014 itibarıyla bin 317 olduğunu açıkladı. Yazıcı, listede kayıtları olduğu sürece, MERSİS kısıtlılar listesinde yer alan vatandaşlar adına rızaları olmadan şirket ya da ticari işletme kuruluş işlemi yapılmasının bu uygulama sayesinde önlendiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!