Hayalet adam’ın yeni ‘babası’

Güncelleme Tarihi:

Hayalet adam’ın yeni ‘babası’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2014 00:48

HAYALET logolu mesajlaşma uygulaması Snapchat’in kurucusu Evan Spiegel, Çinli e-ticaret devi Alibaba’dan alacağı yatırımla adını okulu bırakmış milyarderler arasına yazdıracak.

Haberin Devamı

APPLE kurucusu Steve Jobs, Microsoft kurucusu Bill Gates ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg... Milyar dolarlık şirketlerle dünyayı değiştiren bu isimlerin ortak özelliği üniversiteyi bırakmaları. Şimdiyse bu isimlere bir yenisi ekleniyor. Silinen fotoğraflarla ün salan hayalet logolu akıllı telefon uygulaması Snapchat’in kurucusu Evan Spiegel’in milyar dolarlık rüyası gerçek oluyor. ABD’deki Stanford Üniversitesi’nden ayrılarak Snapchat’i kuran 24 yaşındaki Spiegel, 2 yıl önce kurduğu şirketine Çinli e-ticaret devi Alibaba’yı ortak alıyor. Daha önce Facebook’un 3 milyar dolarlık satın alma teklifini elinin tersiyle çeviren Spiegel, Alibaba’nın yapacağı yatırım sonrası şirketini 10 milyar dolarlık bir deve dönüştürecek. Bu yatırım sonrasıysa Silikon Vadisi yeni bir genç milyardere kavuşacak.
Silikon Vadisi’nde yaptığı çapkınlarla adını duyuran Spiegel, zengin bir ailenin çocuğu. Kaliforniya’da doğan genç milyarder, sanat ve bilim ağırlıklı bir liseden mezun oldu. Spiegel, 2010’da Stanford Üniversitesi’ne başladı. Aldığı bir dersin projesi olarak Snapchat’i sunan Spiegel, bu dersten kalmasından sonra okulu bırakmaya karar verdi. Uzun yıllardan beri arkadaşı olan Bobby Murphy’i yanına alan Spiegel, 2012’de Snapchat’i kurdu. Akıllı telefonların artması ve gizliliğe önem vermesiyle çığ gibi büyümeye başlayan Snapchat, Silikon Vadisi’nin yıldızı oldu.

Haberin Devamı

Paralar reklamdan

SNAPCHAT’in iş modeli geçen yıl hayata geçti. Şirketlerden reklamlara kullanıcılara hedefli reklam gösterimi yapmaya başlayan uygulama, şirketlerin ilgisini özellikle video reklamlarla çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!