Babek Zencani'nin 'takımı'na alıcı çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Babek Zencaninin takımına alıcı çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2014 13:52

Milyar dolarlık yoksuzluk suçlamasıyla tutuklu yargılanan İranlı milyarder Babek Zencani’nin dün açık arttırma usulüyle satışa çıkarılan futbol takımı satılamadı.

Haberin Devamı

Savcılık tarafından satışa çıkarılan, ünlü işadamının İran Süper Ligi’nde bulunan Rah Ahan Sorinet futbol takımına sadece bir teklif geldiği, gelen teklifin minimum tutar olarak belirtilen bedelden düşük olduğundan satış işleminin gerçekleşemediği öğrenildi.

Tek teklifin İran milli takımının eski futbolcularından Hamid Estili tarafından yapıldığı açıklandı.

Tahran Savcılığı dün ünlü milyarderin futbol takımını devlete olan borcuna karşılık açık arttırma yöntemi ile 120 milyar riyal muhammen bedelle (yaklaşık 3,9 milyon dolar) satışa çıkarmıştı.

Satış işleminin başarılı geçmemesinin ardından takımın kontrolünün geçici olarak savcılığa devredildiği belirtildi.

MALLARINI SATIŞI İÇİN 6 KEZ İHALE YAPILDI

İran devlet televizyonu, Zencani’nin ülke içindeki tüm mal varlığına el koyan İran hükümetinin, ünlü işadamının mal varlığının satışına dair bugüne kadar 6 kez ihale düzenlendiği duyurdu.

Haberin Devamı

9 Haziran tarihinde Zencani’ye ait yaklaşık 460 milyon dolar değerindeki malvarlığını tek seferde satışa çıkarılmıştı.

EN ÖNEMLİ 2 MALVARLIĞI HALA DURUYOR

Zencani’nin ülke içindeki en önemli mal varlığı olarak bilinen filosunda toplam 21 uçak bulunan Qeshm Air Hava Yolları ve ‘İran Zemin’ diye adlandırılan Tahran’daki dev alış veriş kompleksi hala satışa çıkarılmış değil.

Tahran yönetimi, İran’ın en zengin kişisi olarak da tanımlanan Zencani’nin, ülke içindeki malvarlığının borcunu kapatmaya yetmeyeceğini gerekçe göstererek işadamının yurtdışında bulunan mallarının da izini bulmaya çalışıyor. Zencani, İran devletini 2 milyar 350 milyar Euro dolandırmakla suçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!