Yerli patent ve marka başvuruları arttı

Güncelleme Tarihi:

Yerli patent ve marka başvuruları arttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2014 00:56

Patent ve marka başvuruları ile patent sayıları yılın ilk yarısında ciddi oranda arttı. Geçen yılın ilk 6 ayında 575 farklı ürüne patent verilirken, bu yılın aynı döneminde 2 bin 243 başvurudan 603'ü patent aldı.

Haberin Devamı

Türk Patent Enstitüsü'nden (TPE) yapılan yazılı açıklamaya göre, sanayinin gelişmişlik göstergelerinden olan patent ve marka başvuruları gün geçtikçe artıyor. Geçen yılın ilk 6 ayında 575 farklı ürüne patent verilirken, bu yılın ilk yarısında 2 bin 243 başvurudan 603'ü patent aldı.

Yerli markalar piyasada

Yerli marka başvurularında da benzer tablo yaşandı. Bu yılın Ocak-Haziran döneminde 33 bin 547 yeni marka tescillendi.

Yerli tasarım alanında Türk Patent Enstitüsü'ne gelen başvurularda da ciddi artış gözlendi. Yılın ilk 6 ayında 23 bin 563 ürüne yerli tasarım belgesi verildi. Aynı dönemde Faydalı Model için verilen tescil belgesi sayısı da 1.151 oldu.

İlginç buluşlar dikkat çekiyor

Başvurular arasında Türk girişimci ve tasarımcılarının birbirinden ilginç buluşları dikkati çekti. Bu yılın şubat ayında yapılan "kağıt malzemeyle imal edilen kolsuz T-shirt ve çorap" başvurusu kabul edilerek tescil aldı.

Haberin Devamı

Giyim sektörünün yanı sıra gıda sektöründe de ilginç buluşlar göze çarptı. Haşim Yıldız isimli vatandaş, "Künefe imalatında şoklama" başvurusuna onay alarak patent belgesine sahip oldu.

Izgara yapılırken çıkan zararlı dumanın emilmesini sağlayan pişirme sistemi de TPE'nin onayından geçerek "faydalı model"ler arasında yerini aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!