THY'den kritik İsrail açıklaması

Güncelleme Tarihi:

THYden kritik İsrail açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 11:13

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "THY olarak mevcut şartları değerlendirerek Tel Aviv seferlerini 24 saat süreyle durdurduk. Durumu yakından izlemekte olup, gelişmelere göre uçuşlarla ilgili karar gözden geçirilecektir" dedi.

Haberin Devamı

Kotil, THY'nin İstanbul-Tel Aviv seferini yapan 2 uçağının, Ben Gurion Havalimanı'ndaki güvensiz ortam nedeniyle geri dönmesi ve uçuşların 24 saat durdurulmasına ilişkin, durumu yakından izlediklerini kaydetti.

"THY olarak mevcut şartları değerlendirerek Tel Aviv seferlerini 24 saat süreyle durdurduk. Durumu yakından izlemekte olup, gelişmelere göre uçuşlarla ilgili karar gözden geçirilecektir" diyen Kotil, bir havayolunun genel müdürü ve Avrupa Havacılık Birliği'nin Başkanı olarak Ukrayna-Rusya sınırına düşen uçağın da affı, izahı ve akla sığan bir tarafının olmadığını vurguladı.

Kotil, "İçinde masum insanlar vardı. Ukrayna'ya yönelik de tedbirlerimizi aldık. Birçok bölgesi üzerine uçmuyoruz, sefer kestik" dedi.

Ramazan ayında yolcu sayısında düşüş olduğunu, özellikle iç hat uçuşlarında azalma görüldüğünü belirten Kotil, "Bu bir rahatlama gibi oluyor ama biz yoğun seferleri severiz. Bayram geldiğinde yolcu sayısı birden fırlayıveriyor. İnşallah bütün yolcularımızı Türkiye'de veya yurt dışında gitmek istediği yere götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!