TÜGİAD Genç Girişimciler liderliğini devraldı

Güncelleme Tarihi:

TÜGİAD Genç Girişimciler liderliğini devraldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2014 01:16

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen Avusturalya'nın başkenti Sidney'de gerçekleştirilen G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi'nde dünya liderliği görevini üstlenirken iş dünyasından başta Gazze olmak üzere dünyanın her yerinde yaşanan zulme karşı daha duyarlı olmalarını istedi.

Haberin Devamı

G20 Liderler Zirvesi 2015 yılında İstanbul'da düzenlenecek. G20 Liderler Zirvesi ile bağlantılı olarak yine İstanbul'da gerçekleştirilecek olan ve dünyanın en güçlü 20 ekonomisini temsilen 1000 genç girişimcinin katılacağı Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi ise Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) tarafından düzenlenecek.

Avusturalya'nın başkenti Sidney'de gerçekleştirilen Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi'nde, İttifak'ın liderlik görevini TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen devraldı. Yücelen, Türkiye ekonomisinin gücünü ve potansiyelini anlatarak tüm girişimcileri Türkiye'ye beklediklerini söyledi. İşadamlarının başarısının, toplumlardaki barış ve huzur ile bağlantılı olduğuna dikkat çeken Yücelen; çatışmanın, huzursuzluğun, kaosun olduğu bir dünyada kimsenin mutlu olamayacağını vurguladı. Girişimcilerin, kendi toplumuna ve dünyaya barış ve merhameti yayma görevi olduğunu belirten Yücelen, Mevlana'nın "bir mum diğer bir mumu yakarak ışığından bir şey kaybetmez" sözünü paylaşarak, girişimcilere, "Sizler de birer mumsunuz. Etrafınızdakileri aydınlatın" dedi.

Haberin Devamı

TÜGİAD Genç Girişimciler liderliğini devraldı

Dünyanın her yerinde devam eden zulümler karşısında üzüntüsünü dile getiren Yücelen, özellikle Gazze ve Ukrayna'da düşürülen uçakta ölen çocuklar başta olmak üzere, hükümetlerin ve büyüklerin başlattığı savaşlarda hayatını kaybeden çocukların önünde saygı ve sevgiyle eğildiğini söyleyerek bu mezalimin bitmesini istedi.

19-21 Temmuz'da Avustralya'da gerçekleşen zirvede genç girişimciler 6 ana başlıkta (inovasyon ve teknoloji, yatırım ve sermayeye erişim, eğitim ve destek koordinasyonu, vergilendirme ve mevzuat, girişimcilik kültürü ve eşitlik, ticaret ve küreselleşme) girişimcilerin sorunları ve çözüm önerileri konusunda görüşlerini paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!