76 yıllık Özsüt, Infinity Invest'e satıldı

Güncelleme Tarihi:

76 yıllık Özsüt, Infinity Investe satıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 01:04

Türkiye’nin önde gelen pastane zincirlerinden Özsüt, Infinity Invest Holding’e satıldı.

Haberin Devamı

Infinity Invest ve STP Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Özsüt) satın alma için Rekabet Kurumu’na başvurdu.

76 yıllık Özsüt, Infinity Investe satıldı
1938 yılında İzmir’de temelleri atılan Özsüt’ün şu an Azerbaycan ve Türkiye’de toplam 185 bayisi var. Firmanın bu iki ülkenin 44 şehrinde noktaları bulunuyor. Mustafa Aşur'un başında bulunduğu İnfinity Invest'in Delta Akaryakıt, Antoil ve Cafenero'da da yatırımları bulunuyor.

3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR
1938 yılında, İzmir Kemeraltı'ndaki dükkanda yoğurt ve kaymak satışı ile başlayan Özsüt 1980 yılına gelindiğinde İbrahim Urlulu'nun şirketi babasından devralmasının ardından şubeleşme atağına başladı. İlk şubesi, kuruluşundan 53 yıl sonra İzmir Alsancak'ta açılan Özsüt, 1996 yılında 6 farklı şubeye ulaştı.

Haberin Devamı

2002 yılında şube sayısını 50'ye çıkaran marka, 2014 yılının Mayıs ayında Azerbeycan'ın Bakü şehrindeki şubesini açtı. Azerbeycan ve Türkiye'deki 44 şehirde 185 bayisi bulunan Özsüt, bugün 10 bin metrekarelik fabrika alanı ve bin 500 metrekarelik soğuk hava deposu ile 3 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Türkiye çapında günlük pasta dağıtımı da yapan Özsüt'ün internet sitesinde yer alan bilgiye göre şirket gelecek dönemde Orta Doğu ve Avrupa ülkelerine yapacağı yatırımları için fizibilite çalışmalarına devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!