THY uçtu, kondu

Güncelleme Tarihi:

THY uçtu, kondu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2014 01:01

Lufthansa ‘Anlaşma yakın’, THY ‘Karar yok’ dedi.

Haberin Devamı

HAVACILIK sektörünün iki devi Lufthansa ve THY’den arka arkaya yapılan iki açıklama dün THY hisselerini de dalgalandırdı. İlk açıklama Alman Lufthansa’dan geldi. THY ile bir süredir görüştüğü bilinen şirketin CEO’su Carsten Spohr, yeni bir marka ile uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar başlatabileceklerini ve konuda Türk Hava Yolları (THY) ile ileri düzeyde görüşmeler yürüttüklerini söyledi. Açıklamanın ardından güne satışlarla ekside başlayan THY hisselerindeki yükseliş yüzde 3’ü buldu. 6.72 TL’ye kadar tırmanan hissedeki işlem hacmi anlık olarak son zamanların rekoru 4.5 milyon TL’ye yükseldi.
Ancak daha sonra THY Basın Müşaviri Ali Genç, yönetimin gündemine gelmiş, karar alınmış herhangi bir konu olmadığını söyledi. Bu kez hissede satış işlemleri görüldü ve THY günü yüzde 2.6 ile 6.68 TL’den tamamladı. Günlük işlem hacmi ise 20 milyon TL ile Eylül 2013’ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

DÜŞÜK FİYAT ÇOK TURİST

Lufthansa’nın Seeheim kentindeki eğitim merkezinde basına açıklamada bulunan Spohr, Lufthansa’nın daha az hizmet sunulan düşük fiyatlı seferlerle daha fazla turistik yolcu çekmeyi hedeflediğini söyledi. Spohr, “Noktadan noktaya seyahat, merkez bazlı seyahatten daha yüksek dinamiklere sahip” diyerek kıtalararası yolcu trafiğinin yüzde 75’inin iş seyahatinden ziyade kişisel sebeplerle yapıldığına dikkat çekti. Lufthansa bu kapsamda “Wings” markası altında yürüttüğü düşük maliyetli seferleri artırmayı hedefliyor. Uzun mesafede Münih veya Köln ve Düsseldorf’tan kalkacak seferlerden oluşan bir konsept değerlendiriliyor. Spohr, Lufthansa’nın bu konuda tek başına ilerleyebileceği gibi THY ile ileri düzeyde görüşmeler yürüttüğünü de belirtti.
THY Basın Müşaviri Genç AA’ya yaptığı açıklamada, “İşbirliklerin geliştirilmesine yönelik görüşmeler devam ediyor. Ama somut anlamda THY ile Lufthansa arasında karar aşamasına gelmiş herhangi bir konumuz yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

İŞ Yatırım Havacılık Analisti Efe Kalkandelen Reuters’e yaptığı değerlendirmede “Eğer anlaşma imzalanırsa THY bakımından Lufthansa’nın daha yüksek gelirli müşterilerine ulaşabilmesi açısından THY için olumlu olacaktır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!