Brent petrol, IŞİD olayları öncesi seviyelerinde

Güncelleme Tarihi:

Brent petrol, IŞİD olayları öncesi seviyelerinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2014 01:19

Brent türü ham petrolün varil fiyatı dün, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Musul'u ele geçirmesi öncesinde bulunduğu 109 dolar seviyelerine geri dönerken, bugün de düşüşünü sürdürüyor.

Haberin Devamı

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, 10 Haziran'da IŞİD'in Musul'u ele geçirdiği haberleriyle yükseliş trendine girerek 109 dolar seviyelerinden, 19 Haziran'da 115,67 dolara kadar çıkmıştı. O tarihten itibaren düşüşe geçen Brent petrolün varil fiyatı, dün analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 109,6 doların altına inmesinin ardından, etkisini artıran satışlarla 4 haftanın en düşük seviyesine geriledi ve günü 108,88 dolardan tamamladı. Bugün de gerilemeye devam eden Brent petrolün varil fiyatı, 108,40-108,80 dolar bandında hareket ediyor.

Analistler, Brent petrolün varil fiyatının 109,6 dolar desteğinin altına inmesinin ardından satışların ivme kazandığına dikkati çekerek, Libya ve Suudi Arabistan'dan gelen arzın artmasına yönelik haberlerin ise bu düşüşü desteklediğini belirtiyor. Brent petrolün varil fiyatı için Irak'a ilişkin risk algısının azaldığını ve aşağı yönlü seyrin devam edebileceğini aktaran analistler, 180,40 desteğinin kırılması durumunda 107,8 seviyesinin orta vadeli kritik destek olarak takip edileceğini kaydediyor.

Haberin Devamı

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün 103 dolar sınırına kadar gerilemesine karşın, Amerikan Petrol Enstitüsü (API) tarafından açıklanan petrol stoklarının düşüş kaydetmesinin ardından kayıplarının bir kısmını telafi ederek, günü 103,41 dolardan kapattı. Bugün güne yatay bir seyirle başlayan WTI'nın varil fiyatı, şu dakikalarda 103,40 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, WTI'nın varil fiyatının bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları ile ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) petrol stokları öncesinde dar bantta sıkışık seyir izlediğini belirterek, olası düşüşlerde 102,6 doların destek, yükselişlerde ise 104,4'ün direnç olarak izleneceğini dile getiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!