Türkiye’den ilk sevkıyat!

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den ilk sevkıyat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2014 01:06

KUZEY Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Bağdat’tan bağımsız olarak petrol satışı yaptı. Türkiye üzerinden yapılan ilk sevkiyat İsrail’e oldu. Reuters’ın haberine göre, Kürt petrolünü taşıyan SCF Altai tankeri İsrail’in Aşkalon Limanı’nın yakınlarında demir attı.

Haberin Devamı

Reuters’a konuşan gemicilik ve enerji sektöründen bir kaynak, tankerin Aşkalon’a yanaşmasının beklendiğini söyledi. Ancak tankerin taşıdığı petrolün İsrail’de bir rafineriye mi satıldığı, yoksa burada başka bir gemiye mi sevk edileceği bilinmiyor.
Liberya bandıralı SCF Altai’nin, doğrudan Ceyhan’dan İsrail’e gitmemiş olması da dikkat çekti.

Söz konusu petrol SCF Altai’ye Malta’da, Ceyhan’dan kalkan Unied Emblem gemisinden yüklendi. Kuzey Irak’ın petrollerini Türkiye üzerinden ihraç etmesi Bağdat’taki merkezi yönetimle bir dizi kriz yaratmış, Nuri El Maliki hükümeti Ankara ve Erbil’i uluslararası mahkemelere şikayet etmekle tehdit etmişti. Amerikan yönetimi bu konuda merkezi hükümetten yana tavır alırken, Türkiye’den Kuzey Irak petrolüyle 23 Mayıs’ta hareket eden ilk tanker de ABD yolundan geri dönerek Fas’a demirlemek zorunda kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!