'Sıfırlama haberine' ödül Babacan'dan

Güncelleme Tarihi:

Sıfırlama haberine ödül Babacandan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2014 09:38

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen 'Ekonomi Basını Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu. En iyi haber Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında 17 Aralık’ta geçtiği iddia edilen konuşmalarla ilgili ‘Sıfırla konuşmaları 100 bin dolar kazandırdı’ haberine giderken, ödülü ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan takdim etti.

Haberin Devamı

EGD'nin dün akşam Cemile Sultan Korusu’ndan düzenlenen ödül törenine Başbalan Yardımcısı Babacan da katıldı. Babacan yaptığı konuşmada gazeteciliğin tarafsız olması gerektiğine vurgu yaparken, "Hiçbir etki altında kalmadan sadece ve sadece hür, doğru görüşlerinizi ve analizlerinizi yapıyor olmanız ekonomimiz açısından son derece önemlidir. Herhangi bir yönlendirmeye tabii olmadan, sadece ve sadece doğruyu yazıp ve kendi özgür, bağımsız, tarafsız görüşünüzü ifade edebilmek. Ancak bu gerçekleşirse Türkiye’de doğruyu bulabiliriz, bu gerçekleşirse ekonomi politikalarını hep beraber sahiplenerek Türkiye’yi çok daha iyi bir noktaya götürebiliriz" ifadelerini kullandı.

Babacan'ın konuşmasının ardından yapılan ödül töreninde ise en iyi haber Sözcü Gazetesi'nden Mehtap Özcan Ertürk’ün ‘Sıfırla konuşmaları 100 bin dolar kazandırdı’ haberine verildi. Haberde Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında 17 Aralık’ta geçtiği iddia edilen ‘evdeki paraları sıfırla’ konuşmalarının Youtube’da görüntüleme sayısının rekor kırdığı ve videoyu üretip internete yükleyenlerin 100 bin dolar para kazandığı anlatılıyordu.

Haberin Devamı

Ertürk'e bu ödülün Başbakan Yardımcısı Babacan tarafından verilmesi de ilginç bir görüntü oluşturdu.

Sıfırlama haberine ödül Babacandan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!