Big Chefs'in en büyük şubesi Diyarbakır’da açıldı

Güncelleme Tarihi:

Big Chefsin en büyük şubesi Diyarbakır’da açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2014 01:24

BIG Chefs, 23’üncü ve en büyük şubesini Diyarbakır’da açtı. İlk kez Batı mutfağı sunan modern restoranın açılışına Diyarbakırlılar yoğun ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

BIG Chefs’in 2007 yılında Ankara’da başlayan yolculuğu Diyarbakır’a ulaştı. Diyarbakırlı olan Gamze Cizreli ve YKM’nin eski sahiplerinden Saruhan Tan’ın ortak olduğu Big Chefs, 23’üncü ve en büyük şubesini Diyarbakır’da açtı. Diyarbakırlı işkadını Filiz Bedirhanoğlu’nun da ortak olduğu restoran, sadece Diyarbakır değil bütün bölgede Batı mutfağını sunan ilk girişim oldu. Toplam 110 kişiye istihdam sağlayan restorana Diyarbakırlılar büyük ilgi gösterdi. 4 dönüm arazide 3.5 milyon liraya yakın yatırımla kurulan 1200 mekrekare kapalı alana sahip Big Chefs Diyarbakır’da kuru patlıcan dolması, Sütlü Nuriye, Derik Zeytini Salatası gibi yöresel yemeklerin yer aldığı Mezopotamya mönüsü de bulunuyor.

Big Chefsin en büyük şubesi Diyarbakır’da açıldı

Haberin Devamı

Bölgede barış sürecine katkıda bulunmak istediklerini ve bu yatırımla bir adım attıklarını söyleyen Gamze Cizreli, “Barış sürecinde bu kadar yol alınmışken çocukların dağlara kaçırılması gibi sıcak bir gündem ortaya çıktı. Barış süricine lezzetle katkı sağlamak istedik” dedi.Diyarbakır’daki çalışanları İstanbul’da eğitime aldıklarını, Etiler ve Tarabya gibi şubelerinde servise dahil ettiklerini belirten Cizreli, şöyle devam etti: “Bütün personeli ortalama 30-35 gün İstanbul’da eğittik. Aralarında İstanbul’a ilk kez gelenlerin oranı düşüktü. Diyarbakır’dan Mersin’e kadar gidenlerin sayısı bile çok azdı.”

Dubai ve KKTC’ye Körfez eklenecek

SON bir ayda 4 şube açtıklarını belirten Gamze Cizreli, eylül ayında Dubai şubesini açacaklarını, sonrasında KKTC’de Lefkoşa ve Girne’de 2 şube açma planları olduğunu anlattı. Ortadoğu’da büyümek istediklerini kaydeden Cizreli, “Birleşik Arap Emirlikleri’nin ardından Katar’ı düşünüyoruz. Körfez ülkelerinde büyüme hedefimiz 2015 yılında da devam edecek” dedi.
Saruhan Tan da Dubai’deki yatırıma değinerek şöyle konuştu: “Dubai için yeni bir şirket kuruluyor ve 2 yıl içinde o şirkete ortak olma imkanımız var. Büyüme planlarımız doğrultusunda değerlendireceğiz. Dubai’deki şubemizin konumu çok iyi. The Beach’te yer alıyoruz ve bir yanımızda Cheesecake Factory, bir yanımızda ilk kez açılacak olan Real Madrid’in cafe’si olacak. Bir anlamda devler liginde olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ortaklık için hazır değildik

SARUHAN Tan, bir dönem Esas Holding’in Big Chefs’i alacağına ilişkin söylentileri şöyle değerlendirdi: “O süreç tam biz Dubai için görüşmeleri yaparken gündeme geldi. Biz hızlı büyüyoruz ve en iyi şubelerimizi realize etmeden ortaklık yapmayı düşünmüyoruz. Onlar kapımızı çaldı, görüştük. Dubai bizim için önemli bir açılım olacak. Şu anda perakende ve restoran işinde herkes herkesi yokluyor. Biz de Obika’yı aldık ve Big Chefs’e çevirdik. Cirosu yüzde 30 arttı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!