TMSF Soma Holding'in patronu Alp Gürkan'ın tüm mal varlığına tedbir koydu

Güncelleme Tarihi:

TMSF Soma Holdingin patronu Alp Gürkanın tüm mal varlığına tedbir koydu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2014 14:13

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Soma Holding'in patronu Alp Gürkan'ın tüm mal varlığına tedbir koydu. Tedbir kararının Gürkan'ın işadamı Korkmaz Yiğit'in mal kaçırmasına aracılık ettiği gerekçesiyle alındığı ortaya çıktı. Öte yandan TMSF aralarında Korkmaz Yiğit ve Kemal Gülman'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve şirketin mal varlığına tedbir koydu.

Haberin Devamı

TMSF Soma Holdingin patronu Alp Gürkanın tüm mal varlığına tedbir koydu
Soma’da 301 kişinin hayatını kaybettiği kömür madenini işleten Alp Gürkan hakkında, Korkmaz Yiğit ile nitelikli dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 6 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasından önce, geçtiğimiz cuma günü, TMSF'nin Gürkan hakkında şok bir karar aldığı ortaya çıktı.

Buna göre TMSF, Korkmaz Yiğit'in fona olan 3 milyar 442 milyon TL borcundan dolayı Soma'nın patronu Alp Gürkan'la birlikte 10 kişinin mal varlığına tedbir koydu. Söz konusu tedbir işlemi Gürkan ve diğer kişilerin Korkmaz Yiğit'in mal kaçırmasına aracılık ettiği iddiası ile yapıldı.

Haberin Devamı

TMSF'nin Alp Gürkan'a çıkardığı fatura ise 76 milyon lira olarak kayıtlara geçti.

TMSF'nin mal varlığına tedbir koyduğu diğer işadamları arasında Kemal Gülman da bulunuyor.

TMSF Soma Holdingin patronu Alp Gürkanın tüm mal varlığına tedbir koydu
Soma'nın patronu Alp Gürkan duruşmada yok

TMSF'nin malvarlığına tedbir koyduğu diğer kişi ve şirketler ise şöyle: Korkmaz Yiğit, Gürbüz Yiğit, Kemal Gülman, Mehmet Erdoğan, Fuat Aras, Kahraman Yiğit, Mert Yiğit, Etel Valid, Firdevs Erentuğ, Kemal Kömür ve Ayhan Yılmaz, Sibel Yıldız, Metal Yapı Konut A.Ş. yetkilisi Ömer Saçaklıoğlu Öte yandan TMSF, Üçgen Gayrimenkul ve YedifiL Gayrimenkul, Garanti Koza Gayrimenkul Geliştirme Tic. A.Ş., Günal İnşaat Ltd. Şti., sisimli firmaların da mal varlıklarına el koydu.

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!