Gaz indirimi için ‘tahkim’ şartı

Güncelleme Tarihi:

Gaz indirimi için ‘tahkim’ şartı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2014 01:31

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye ile İran arasındaki doğalgaz pazarlığında İran tarafının ‘tahkimden vazgeçin’ şartında bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yıldız, İranlı yetkililerin gelecek hafta Türkiye’ye geleceklerini belirterek, “Önümüzdeki bir ay önemli” dedi. İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile Türkiye’ye gelen İran Petrol Bakanı Bicen Zengene ile Enerji Bakanı Yıldız önceki akşam biraraya geldiler. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Türkiye’nin İran’dan aldığı doğalgazda indirim talebi değerlendirildi. Görüşmede Türk tarafı fiyatı yüksek bulduğunu belirtirken, İran tarafı indirim için İran’dan alınan doğalgazın miktarının artırılmasını istedi.
Enerji Bakanı Yıldız, TOBB’da düzenlenen Türk-İran İş Konseyi’nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, İran tarafının kendilerine 4 sayfalık bir teklif sunduğunu, Türkiye tarafı olarak bunu yeterli görmediklerini söyledi. İran’ın isteğinin Türkiye’nin yükseltilmesi istenilen miktarı belirtmesi olduğunu kaydeden Yıldız, Türkiye’nin ise hangi fiyatla beraber bu yükseltmenin gerçekleşeceğini bilmek istediğini dile getirdi. İranlı yetkililerin doğalgaza ilişkin sundukları teklifte indirim oranı olmadığını, Türkiye tarafından kabul edilmeyecek bazı şartlar bulunduğunu dile getiren Yıldız, “Fiyatla alakalı müzakerelerin başlaması için tahkimden çekilme şartını öne sürmüşlerdi. Bunları konuşabileceğimizi belirttik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!