Rahat olun 2013’ü yakalarız

Güncelleme Tarihi:

Rahat olun 2013’ü yakalarız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2014 01:45

MAYIS sonunda otomobil satışlarının yüzde 24 düşmesine rağmen iyimser olan Borusan Otomotiv CEO’su Eşref Biryıldız, “Geçen yılın ilk 5 ayı iyi, kalan 7 ayı kötüydü. Bu yıl tam tersi olacak. Gidişat pazarının geçen yılla aynı olmasını işaret ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Rahat olun 2013’ü yakalarız
BMW, Land Rover ve MINI’nin Türkiye distribütörü Borusan Otomotiv’in CEO’su Eşref Biryıldız, 2014 yılına ilişkin otomotiv şirketlerinin toplam pazar tahminlerinin aralık ayında yüzde 21-22 olduğunu ancak ocak başında ÖTV artışıyla bu beklentinin yüzde 30’a yükseldiğini belirterek, “Benim aralık tahminin ise yüzde 15 gerilemeydi. Yani 2013’te 20 bin adet BMW satışı beklerken, izleyen yıl bunun 17 bin 500 adetlere düşeceğini öngörüyordum. Zaten 2013 yılını da beklediğimiz gibi 20 bin adet seviyelerinde toplam 20 bin 700’le kapattık” dedi.

İlk üç ay sonunda toplam otomobil pazarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23, lüks segmentin ise yüzde 7 geride olduğunu hatırlatan Biryıldız, mayıs sonunda ise toplam otomobil satışlarındaki gerilemenin yüzde 24’e ulaşıp, lüks satışların geçtiğimiz yıla göre yüzde 2 arttığına işaret etti. Biryıldız, “Geçen yılın ilk 5 ayının sıra dışı iyi bir ilk 5 ay olduğunu, kalan 7 ayının ise çeşitli olumsuzluklarla dolu olduğunu dikkate alırsak şu andaki gidişat toplam otomobil pazarının geçen yılla en azından aynı olmasını işaret ediyor” dedi. BMW 5 Serisi ve Mercedes E Serisi’nin 1.6 litre motorlarının geçen yıl olduğu gibi yarım değil tam yıl satışta olacağını kaydeden Biryıldız, 2014 yılında bu yüzden lüks sınıfının toplam otomobil pazarından alacağı payın yüzde 9.6’dan yüzde 10.5’lere çıkacağını düşündüklerini belirtti. Biryıldız, “Bu oran 2010 yılında yüzde 8.1; 2011 yılında yüzde 8.2; 2012 yılında ise yüzde 9.1 idi. Bu yılın ilk 5 ayı sonunda ise bu oran yüzde 12.3. Yıl sonu yüzde 10.5 tahmini gerçekleşir ise toplam pazar aynı kalırken, lüks sınıf geçen yıla tkıyasla yüzde 9 büyüyecek” dedi.

Haberin Devamı

HEDEF 4’ÜNCÜ LİDERLİK

Lüks sınıfta 2013 yılını 20 bin 700 adetlik satışla lider sırada bitirdiklerini hatırlatan Biryıldız şöyle konuştu: “Art arda 3’üncü kez lider olduk. Üç Alman markası lüks sınıftan 2012 yılında yüzde 83 pay alırken, 2013 yılında yüzde 87 pay aldı. Bu adetleri değiştiriyor ama her yıl hiç değişmeyen bir hedefimiz var; lüks sınıfta liderlik. Bunu boş vermeyeceğimiz açık.”

Haberin Devamı

Bayilerimizi çok yoruyoruz

EŞREF Biryıldız, kısa süreli olmayan beğenilere hitap eden, sağlam tasarımlara sahip modelleri, yüksek standartlardaki satış noktaları ve bu noktalarda yakında uygulamaya koyacağıkları yeniliklerin en önemli kozları olduğunu belirterek, “2.5 yıldır RPM adındaki Perakende Performans Yönetimi projesini uyguluyoruz. Bunun CSI (Müşteri Memnuniyeti), CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi), RPM Field Force (Saha Görevlileri) ve daha gelecek olan çeşitli ayakları var. Satış sonrasında da aynı şekilde. Bayilerimizi çok yoruyoruz ama başka çaremiz yok. Avcılarda kapalı alanda 270 araç teşhir edilebilecek Kullanılmış Araç Merkezi Temmuz ayın ortasında devreye girecek. Avcılarda bitişik parselde yeni bir müstakil MINI Showroom’u dekorasyonu bitmek üzere. Ataşehir’de birkaç gün içinde açılacak yeni BMW ve MINI Showroomumuz olacak. Borusan Otomotiv Yetkili Satıcı ve Servislerimiz ile birlikte kazandığımızı markalarımıza yatırıyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!