Dünya genelinde 21 isim arasına girdi

Güncelleme Tarihi:

Dünya genelinde 21 isim arasına girdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2014 01:10

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Pınar Artıran, Dünya Ticaret Örgütü Kürsü Programı’na kabul edilen dünyadaki 21 akademisyenden biri oldu.

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ / World TradeOrganization) Kürsü Programı’na seçildi. Bilgi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Artıran’ın Türkiye’yi temsil edeceği program, gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerdeki uluslararası ticaretle ilgili akademik çalışmaları desteklemeyi hedefliyor. DTÖ tarafından “DTÖ Kürsüsü” unvanı verilen İstanbul Bilgi Üniversitesi projesi, Hukuk Fakültesi bünyesinde kurulacak olan “Uluslararası Ticaret Hukuku ve Tahkim Araştırma ve Uygulama Merkezi” tarafından 2014-2018 dönemi içerisinde hayata geçirilecek.

2009 yılında 14 üye ile başlayan ve bu yıl ikinci evresine geçen DTÖKürsüsü Programı’na dünya çapında yalnızca yedi kurum seçildi. Detaylı bir eleme süreci sonucu başarıya ulaşan BİLGİ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Artıran şunları söyledi: “DTÖ Kürsüsü unvanı ile ödüllendirilmemiz, BİLGİ’nin uluslararası başarılarının ve uluslararası ticaret konularında son derece yetkin bir kurum olduğunun göstergesidir. Çalışmalarımızla, uluslararası ticaret hukuku, tahkim ve DTÖ ile ilişkili konularda ülke genelinde etkili bir dış ticaret politikası oluşturulmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda uluslararası ticaret alanında faaliyet gösteren diğer akademileri ve araştırma kurumlarını, ticaret odalarını, danışmanlık firmalarını sürece dahil edeceğiz. DTÖ Kürsüsü unvanı yalnızca BİLGİ için değil, bölgesinde lider rol üstlenen Türkiye açısından da çok önemli ve değerli.”

Haberin Devamı

Türkiye’nin konumunu güçlendirecek

“DTÖ Kürsü” programına seçilen İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde “Uluslararası Ticaret ve Tahkim Araştırma Merkezi” kurulacak. Proje 2014-2018 dönemi içerisinde hayata geçirilecek. Proje kapsamında üniversite içi ve dışında akademik eğitimler düzenlenecek, araştırmalar yapılacak. İkinci evre için seçilen diğer altı üniversite ve araştırma kurumuyla da ikili değişim anlaşmaları yapılarak, uluslararası bilgi alışverişi teşvik edilecek. Proje, Türkiye’nin bulunduğu coğrafi bölgedeki öncü konumunu güçlendirmesine katkıda bulunacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!