İndi bindi 250 TL

Güncelleme Tarihi:

İndi bindi 250 TL
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2014 01:27

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, genel kurula gelip oy kullanmaları için 5 bin delegesine zarf içinde 250’şer TL harçlık verirken, yol parası ve konaklama ücretlerini de karşılıyor. Başkan Fevzi Aydın, “Bu bir gelenek. Aksi takdirde işlerini bırakıp gelmezler” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın’ın tek aday olarak girdiği 30’uncu Genel Kurul’da oy kullanan delegelere harçlık olarak zarf içinde 250’şer lira dağıtıldı. 5 bin delegesi bulunan federasyon, bütçesinden bunun için 1 milyon 260 bin lira ayırmak zorunda kaldı. Ancak ne kadar ödeme yapıldığı katılım sayısının kesinleşmesiyle belli olacak. Kongreye 4 binin üzerinde delegenin katıldığı öğrenildi. Harçlığın yanı sıra yol, otel, yemek paraları ve hediyelerle birlikte kongrenin federasyona maliyetinin 5 milyon lirayı bulduğu tahmin ediliyor.
Dağıtılan paranın bir federasyon geleneği olduğunu söyleyen başkan Apaydın da, “Yoksa sana bana oy vermek için gelmezler” dedi. TŞOF Genel Kurulu dün sabah Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ATO Congresium’da başladı. Kongre salonuna girişinde delegeler hediye yağmuruna tutuldu. Stand
önünde sıraya giren delegelere içinde ipek kravat, deri cüzdan, deri anahtarlık, deri kemer olan çantalar dağıtıldı. Yol, yemek ve 5 yıldızlı otellerde konaklama giderleri karşılanan delegelere en büyük sürpriz ise üstünde hediye kartı yazan zarflar oldu. Her delegeye kimlik ibrazı ve imza karşılığında zarf
içinde 250 lira verildi. Parayı alan delegeler de “Biz şoför esnafıyız. Kongre nedeniyle iki gün işimizi bırakıyoruz. Bu para zararımızı kapatıyor” yorumunda bulundular.

Haberin Devamı

PARAMIZ YOK AZ VERDİK

TŞOF’un 30. Genel Kurulu’na tek aday olarak giren Fevzi Apaydın da Hürriyet’e uygulamanın geleneksel olarak yıllardır devam ettiğini söyledi. “2010 seçiminde 200’er lira vermiştik. Aslında bu yıl 300 lira vermemiz gerekiyordu, ancak paramız olmadığı için 250 lira verdik” açıklamasını yapan Apaydın, “Arkadaşlarımız işlerini bırakıp geliyor. İki günlük mesai karşılığında bu parayı harçlık olarak veriyoruz. Adaleti sağlamamız gerekiyor. Aslında bütün federasyonlar güçleri oranında bu tür şeyler yapıyorlar. Biz Türkiye’de en çok üyesi olan federasyonuz. Dolayısıyla rakamlar da büyük oluyor” dedi.

İndi bindi 250 TL

Haberin Devamı

Borç harç bu geleneği sürdürüyoruz

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın muhabirimiz Ümit Çetin ile kongrenin yapıldığı Congresium’da görüştü. Apaydın, şoför esnafını memnun etmek için Ankara’nın en iyi salonunu kiraladıklarını söyledi. Fevzi Apaydın, bu paraları federasyon bütçesine koyduklarını belirterek, “4 yıl boyunca para birikiyoruz. Başta 5 yıldızlı oteller olmak üzere 36 ayrı otelde konaklatıyoruz. Yemeklerini veriyoruz. Bizim genel kurulumuzun maliyetleri 2 milyondan aşağı düşmez. Daha otellere verilen para çıkmadı. Yemek paraları çıkmadı. Borç harç bu geleneği sürdürüyoruz. Demesinler ki; ‘Bundan önceki adamlar veriyordu. Bunlar niye vermiyor?’ Gelmezler yoksa. Sana bana oy vermek için adam para harcamaz” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!