Bu yol bildiğiniz gibi değil

Güncelleme Tarihi:

Bu yol bildiğiniz gibi değil
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2014 01:04

Uzmanlar petrolün ömrünün 100 yıla yakın olduğunu söylüyor. Mühendisler buna karşı önlemlerini aldı. Artık elektrikli otomobiller günlük hayatta yerini çok daha fazla almaya başladı. İsveçli otomobil üreticisi Volvo ise elektrikli otomobillerin daha kolay şarj olması için elektrikli yol üzerinde çalışıyor.

Haberin Devamı

İsveç Ulaştırma Federasyonu ile birlikte yürütülen çalışmalarda Gotenburg şehri pilot bölge olarak seçildi. NBC'nin haberine göre elektrikli yoldan enerji alacak elektrikli otomobillerin şarj sorunu ortadan kalkacak. Otoyol kenarlarına konulacak olan güneş panellerinin yolun elektrikli olmasını sağlayacağı ifade ediliyor. Projeyle birlikte yoldan geçen otomobiller taşıdıkları yüklerle birlikte 100 ton olsalar bile araçlara elektrik sağlanabilecek. Proje tamamlandığında Gotenburg şehrinin yollarının 29 dönümü elektrikli yol olarak dizayn edilecek.

MALİYET BİR HAYLİ YÜKSEK

Projenin maliyeti de bir hayli yüksek. Yol için çalışan mühendislere göre normal asfalt bir yol yapmaktan güneş enerjili yol yapmak yüzde 50 ila 300 arasında daha pahalı olacak. Proje daha önce İsveç devletinden 750 bin dolar da destek almış. Fakat bu tip yüksek maliyetli bir iş için bu rakam oldukça az. Güneş enerjili otoban projesi için şimdiden 38 bin bağışçı 1.6 milyon dolar para bağışladı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!