Japonlarla otoya sünger fabrikası

Güncelleme Tarihi:

Japonlarla otoya sünger fabrikası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2014 01:19

TÜRKİYE’nin ‘işçi ortaklığıyla kurulan’ ilk şirketlerinden İşbir Holding’in iştiraki İşbir Sünger Sanayi A.Ş., otomotiv sanayiine sünger üretecek yeni yatırım için Japonlarla masaya oturdu.

Haberin Devamı

1977’den beri Ankara’da, mobilya başta olmak üzere birçok sanayi sektörü için sünger üreten İşbir Sünger Sanayi A.Ş., otomotiv sanayi için özel süngerler üretecek yeni bir fabrika yatırımına hazırlanıyor. Genel Müdür Metin Gültepe. “Küresel bir Japon otomotiv deviyle görüşmelerimiz son aşamasında. Japonlarla ortak yeni bir fabrika kurup Türk otomotiv sanayii için özel süngerler üreteceğiz” dedi. Gültepe, fabrikanın İzmir ya da Adapazarı’nda olacağını belirtti.

HALKA ARZA HAZIRLANIYOR

İşbir Sünger Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Metin Gültepe, Ankara ve İzmir’deki iki sünger fabrikasında yıllık 22 bin ton sünger üretim kapasitesine sahip olduklarını belirterek, 1997’den beri yatak üretimi de yaptıklarını hatırlattı. Gültepe şöyle konuştu: “İşbir Yatak çok hızlı büyüdü. Şu anda İşbir Sünger ve yatak olarak 110 milyon dolar ciromuz var. Bunun 35 milyon daları İşbir yatak cirosu. Konjonktür çok bozulmazsa 2015’in ilk yarısında halka arz düşünüyoruz. Başlangıcı zaten çok ortaklı olan grubumuzun vizyonu da halka arz için uygun.”

FABRİKA ARSASINA TALEP VAR

Ankara Etimesgut’ta 30+8 dönümlük alan üzerinde kurulu olan İşbir Sünger Sanayi A.Ş.’nin 1 yıl içinde Organize Snayi Bölgesi’ndeki kendi yerine yeni bir fabrika yaparak taşınacağını da açıklayan Metin Gültepe, “Şu anda mevcut fabrika yerimiz konut projeleri için çok cazip bir bölge haline gelmiş durumda. Birkaç inşaat şirketi ile görüşmelerimiz sürüyor. Cazip teklifler var. En iyi teklifi değerlendirerek OSB’ye taşınmayı planlıyoruz. Bu operasyondan da ciddi gelir elde edeceğiz” diye konuştu.

ÇUVALDA İHRACAT BÜYÜYOR

İşbir Holding’in Balıkesir’deki diğer iştirak şirketi İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş.’nin de de son dönemde ihracata odaklandığını anlatan Metin Gültepe, “Bu şirketimizin ihracatı cirosunun yüzde 60’ına dayandı. Burada tüm sanayiciler için ‘big bag’ türü ‘çuval’ üretiyoruz. Bu şirketimizde ihracatın da desteği ile aylık ciromuzu 5 milyon Euro’ya yükselttik” diye konuştu.

Haberin Devamı

İnek yatağından 4.5 mİlyon dolar

İŞBİR’in Türkiye’de ilk visco sünger üretimi yapan firma olduğunu hatırlatan Metin Gültepe, “Yıllık Ar-Ge harcamızda Türkiye genel ortalamasının iki katı” dedi. Türkiye’nin ilk ziraat yataklarını (İnek Yatağı) üreten firmanın da İşbir olduğunu belirten Gültepe şöyle konuştu: “2013’te bu ürün grubumuzdan 2.5 milyon dolar ciromuz vardı, bu yıl 4.5 milyon dolara çıkıyor. Üstelik, gerekli hammadde de bizim sünger üretimimizden çıkan firelerden sağlanıyor. Bu yataklar süt verimini yüzde 30 artırıyor.”

Haberin Devamı


Dorak, Wyndham ile el sıkıştı

NEVŞEHİR ve İstanbul’daki turizm yatırımları ile bilinen Dorak Holding, dünyanın önde gelen otel zinciri Wyndham ile el sıkıştı. Kapadokya ve İstanbul’daki iki otelin işletmesinde Wyndham Hotel Group ile iş birliği yapan ve bu otelleri Wyndham ve Ramada markaları ile işletecek olan Dorak Holding, 2014 yılında karlılığını yeni yüzde 40 arttıracak. Dorak Holding Oteller Grubu Direktörü Mustafa Cevizci, “Çok kısa bir süre önce Kuşadası’nda 265 odalı bir otelin işletmesini devraldık. Le Bleu isimi ile hizmete açtık. 2014 içinde ise Pamukkale’de yılın son çeyreğinde inşaatına başlayacağımız beş yıldızlı otelimizin işletmesini dünyanın önde gelen otel zincirlerinden birinin markası ile hizmete açmayı hedefliyoruz. 310 odalı uluslararası standartta bir oteli Pamukkale’de hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.


Tiffany, Zorlu’da

Haberin Devamı

TIFFANY&Co., Zorlu Center’da 90 metrekarelik yeni butiğini açtı. 1995’ten beri Tiffany’nin Türkiye’deki iş ortağı İpek Dekor A.Ş. tarafından işletilecek mağazanın açılışı için Türkiye’ye gelen Tiffany&Co. Gelişen Ülkeler Pazarı Başkan Yardımcısı Laurent Cathala, “Bu açılış, bizim için Türkiye’de yeni bir döneme işaret ediyor. Burada Türk müşterilerimize zenginleştirilmiş bir Tiffany deneyimi sunuyoruz” dedi. Ipek Dekor A.Ş.’nin sahibi Dilek Ertek ise “Başarılı ortaklığımızın bu son örneğini kutlamaktan dolayı gururluyuz. Burada müşterilerimiz Tiffany tasarım ve el işçiliğinin en iyisini bulacaklar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!