Göztepe İstasyonu yıkılmayacak

Güncelleme Tarihi:

Göztepe İstasyonu yıkılmayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2014 16:38

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarihi Göztepe tren istasyonunun yıkılmayacağını açıkladı. Bakanlık resmi açıklamasında, "Göztepe tren istasyonu yıkılmayacak ve olduğu gibi muhafaza edilecektir. Mevcut istasyonun 400 metre batısına Marmaray Projesi kapsamında yeni ve modern bir istasyon inşa edilecek ve o istasyon kullanılacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Göztepe İstasyonu yıkılmayacak

cmumay@hurriyet.com.tr

Marmaray projesi kapsamında Göztepe Tren İstasyonu’nun yıkılacağı iddialarını sabah saatlerinde Hurriyet.com.tr haberleştirmiş, söz konusu haber sosyal medya ve internette hızla yayılıp büyük tartışma yaratmıştı. Konuyla ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı "Göztepe tren istasyonu yıkılmayacak ve olduğu gibi muhafaza edilecektir. Mevcut istasyonun 400 metre batısına Marmaray Projesi kapsamında yeni ve modern bir istasyon inşa edilecek ve o istasyon kullanılacaktır" açıklamasını yaptı.

Göztepe İstasyonu yıkılmayacak
TARİHİ GÖZTEPE İSTASYONU YIKILIYOR

Öte yandan istasyonla ilgili olarak adının açıklanmasını istemeyen başka bir yetkili de istasyonun inşaat tabelasında eski ve yeni yapılacak istasyon fotoğrafları resminin konmasının yanıltıcı olduğunu ve gerekli birimleri bu konuyla ilgili olarak uyardıklarını belirtti.

Haberin Devamı

BAKANLIK KABUL ETMEMİŞTİ

Alınan son bilgilere göre Göztepe tren istasyonu aslına uygun olarak restore edilerek kültür merkezi olarak kullanılacak. Kadıköy Belediyesi daha önce alanın müze olmasıyla ilgili olarak bir karar almış fakat bu kararı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı kabul etmemişti.

'İKİ HATTAN ÜÇ HATA ÇIKTIĞI İÇİN...'

Göztepe istasyonuyla ilgili olarak konuşan Kadir Has Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yonca Erkan Marmaray gibi bir raylı sistemi yenileme projesi olarak görmek istediğini belirtip, “Marmaray’ın kullanılacağı alan iki hattan üç hata çıktığı için Göztepe’deki tarihi istasyon yıkılıyor” demişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!