TIR kotası çözülüyor

Güncelleme Tarihi:

TIR kotası çözülüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2014 01:46

TÜRKİYE’NİN ihracatının yarıdan fazlasını taşıyan karayolu taşımacığı yapan şirketlerin Avrupa’da yıllardır yakındığı kısıtlarlamalarında çözüm umudu belirdi.

Haberin Devamı

Almanya’nın Leipzig kentinde düzenlenen Uluslararası Taşımacılık Forumu’nda (ITF) Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile iki ayrı günde 3 saati bulan görüşmelerde bulunan Almanya Taşımacılık Bakanı Alexander Dobrindt, “Almanya Türk taşımacıların sorunlarının bilincinde. Haziranda bazı olumlu adımların atılabilir” dedi. Bakan Lütfi Elvan ise ”Görüşmeler gayet iyi geçti. Haziran ayında iki ülkenin teknik heyetleri Türkiye’ye gelecekler. Olumlu bir sürecin başladığını söyleyebilirim” dedi.
ITF’in sponsorlarından olan Uluslararası Taşımacılık Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener “Uluslararası taşımalarda yıllardır haksız uygulamalarla karşı karşıyayız. Kotalar yanında görülmemiş cezalar, fahiş geciş ücretleri ve transit süresini uzatan düzenlemelerle Türk taşımacılığının önüne geçmeye çalışıyorlar. Bulgaristan’da tırlarımıza ‘ceset torbası bulundurmadığı için’ 200 Euro ceza kesiliyor. Avusturya’da TIR’larımızı trene bindirmeye zorluyorlar. Şoförlerimize 90 günlük 30 gün kullanımlı ‘turist vizesi’ veriyorlar ki üç ay içinde iki sefer yapamasın. UND olarak bu haksızlıkların kaldırılması için yıllardır çaba sarfediyoruz. Alman bakanın açıklamalarından memnuniyet duyduk. Sonuçta Almanya’nın kararı diğer AB ülkeleri için belirleyici olacaktır’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!