Markafoni'nin tamamı yabancılara satıldı

Güncelleme Tarihi:

Markafoninin tamamı yabancılara satıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2014 11:52

Türkiye e-ticaret pazarının önde gelen firmalarından Markafoni’nin tamamı, Naspers'in sahibi olduğu Güney Afrikalı MIH Allegro BV'ye satıldı. Markafoni'de yüzde 71.2 oranındaki çoğunluk hissenin sahibi olan Naspers, kalan yüzde 28.8'i de alarak şirkete tek başına sahip oldu.

Haberin Devamı

2011 yılında Markafoni’ye ilk yatırımını yapan Naspers, kalan hisseleri de satın almak için Nisan ayı başında Rekabet Kurumu’na başvurmuştu. Rekabet Kurumu'ndan ilgili onayın çıkmasının ardından Markafoni artık tamamen Naspers'e geçmiş oldu. Şirkete yeni CEO olarak da İlker Baydar atandı.

Anlaşmanın finansal boyutuyla ilgili şartlar ise açıklanmadı.

Tolga Tatari ve Sinan Afra tarafından 2008 yılında kurulan Markafoni, 2011 yılında Naspers ile ortaklık yapmıştı. Markafoni, Ukrayna, Polonya, Avustralya, Yunanistan ve Güney Kore’de online moda siteleri kuran ilk Türk internet şirketi konumunda. Naspers ise çokuluslu medya ve e-ticaret platformları grubu. Grubun ana faaliyet alanları arasında online e-ticaret platformları, ücretli TV ve ilgili teknolojiler ile basılı medya bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!