Dap’ın yeni projesi gayrimenkulun itici gücü olacak

Güncelleme Tarihi:

Dap’ın yeni projesi gayrimenkulun itici gücü olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2014 01:35

DAP Yapı’nın Emlak Konut GYO ile birlikte Kartal’da yapacağı ‘İstanbul Marina’ projesi satışa çıktı. 5 blokta 1463 konut ve 258 ticari üniteye yer verdiklerini söyleyen Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “İstanbul Marina gayrimenkul sektörü için itici güç olacak” dedi.

Haberin Devamı

DAP Yapı’nın 2012 Aralık’ta ihalesini kazandığı Kartal projesi satışa çıktı. Şirketin 1.5 yıldır üzerinde çalıştığı projede konut, otel, ofis, hastane, okul, alışveriş merkezi ve cami bulunuyor. Önünde mega yat limanı alanı yer alan ve içinden tren geçen projede deniz taksi iskelesi ve deniz uçağı pisti bulunacak. 5 blok haline hayata geçen projede 1463 konut ve 258 ticari üniteye yer verdiklerini söyleyen Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Dünyadaki birçok projeyi inceledik. Aynı anda bu özelliklerin bunların hiçbirisine sahip olmadığını gördük. 1.5 yıldır gece gündüz bu proje için çalıştık” dedi.

Dap’ın yeni projesi gayrimenkulun itici gücü olacak

YURTDIŞINDA GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Haberin Devamı

Projeyi yurt dışında da tanıtmak istediklerini anlatan Yılmaz, “9’ncu ayda Dubai’de daha sonra Suudi Arabistan ve Katar’da tanıtım yapmak istiyoruz. Amacımız yabancıya ev satmak değil. O zamana kadar belki bir tane bile daire kalmayacak. Ama orada Türkiye’de bunlar yapılıyor dedirtmek istiyoruz” diye konuştu. Projenin sektörde itici güç olacağını ve Türkiye gayrimenkul sektöründe dönen çarkı daha da hareketlendireceğini belirten Yılmaz, daire fiyatlarının 260 bin lira ile 5 milyon lira arasında değiştiğini ifade etti.

KARTAL’IN MERKEZİNDE YÜKSELİYOR

istanbul Marina projesi ilçe belediyesi tarafından yeni merkez olarak tasarlanan bölgede yer alıyor. Kartal bölgesinin gelişimine dikkat çeken Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Kartal-Maltepe bölgesinin Anadolu yakasının merkezi olacağını düşünüyoruz. Sahil bandında yapılması planlanan bir marina da bulunuyor. İstanbul Marina proje dahilinde Kartal bölgesinde 30 milyon liralık bir kavşak yapılacak. Buradaki tarihi yapılar tekrar inşa edilecek ve halkın kullanımına sunulacak” dedi. Kentsel dönüşüm kapsamında olan Kartal’ın sahil şeridinin yapılan düzenlemelerle değerini sürekli olarak artırdığını ifade eden Yılmaz, “Levent-Maslak nasıl bir bölgeyse 7 yıl içinde Kartal-Maltepe bölgesi de aynı olacak” dedi. Kartal’da 25 kuleleri olduğunu söyleyen Yılmaz, bölgeye 35 bin konut yapılacağını dile getirdi.

ÖNCE ARAPLAR ALIM YAPTI

Haberin Devamı

Projedeki konutların metrekare fiyatlarının 4.900 liradan başladığını belirten Ziya Yılmaz, hasılata yönelik verdikleri fiyattan en az yüzde 20-25 daha fazla ciro gerçekleştireceklerini belirtti. Ön satış döneminde yurtdışı satışlarının da hızlı gittiğini belirten Ziya Yılmaz, “Dubaili değerli bir dostumuz projemizden 10 tane daire aldı. Başka bir ülkeden 17 tane daire ayırtan yabancı bir yatırımcı var. Bunlar genelde Avrupa’daki projelere yatırım yapan insanlar” dedi. Murat Kurum ise Kartal projesinden yıl sonuna kadar 500 milyon liranın üzerinde gelir elde edeceklerini belirterek, “Yoğun rekabetin yaşandığı ihaleyi 2012 Aralık’ta 1 milyar 335 milyon lira ile Dap Yapı kazandı. İhalede 534 milyon lira gelir taahhüt edildi. Biz şimdiye kadar hep bunların üzerine çıktık. Bu projede de üzerine çıkmayı hedefliyoruz” dedi.

En yüksek bina 146 metre

Haberin Devamı

KARTAL sahilindeki yükselecek kulelerin en yüksek olanı 146 metre olacak. Projede yükseklik kararlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan yükseklik kararları çerçevesinde belirlendiğini belirten Murat Kurum, “Siluetle alakalı olarak Büyükşehir Belediye meclisinin kararlarına uyuyoruz. Kamu iştiraki olmamız nedeniyle projelerde emsal kullanalım daha çok para kazanalım düşüncesinden daha çok, sektöre yön verelim anlayışı içerisindeyiz” dedi. Ziya Yılmaz ise Dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid tarafından yapılan projelendirme çalışmasına göre Kartla Adliyesi’nden itibaren yüksek binalara yer verildiğine dikkat çekti.

Yabancı yatırımcı Türkiye’ye güveniyor

Haberin Devamı

OCAK ayından bugüne kadar Borsa’da yabancıların 1.3 milyar dolarlık alım yaptıklarını söyleyen Murat Kurum, “Ocak-Nisan döneminde en çok alım 206 milyon dolar ile Emlak Konut GYO’ya yapıldı. Bu da yabancı yatırımcıların Türkiye’deki gayrimenkul sektörüne duyduğu güveni açıkça gösteriyor” dedi.

En pahalı ev patronun

İSTANBUL Marina’da genişlikleri 34 ile 720 metrekare arasında değişen 1+0 ile 5+1’e kadar 1463 konut bulunuyor. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, projedeki en pahalı ev olan ve değeri 5 milyon lira olan 720 metrekarelik dairelerin birisini kendisinin alacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!