‘Sözlü’den geçemeyene müdürlük yok

Güncelleme Tarihi:

‘Sözlü’den geçemeyene müdürlük yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2014 01:16

Kamu personel sisteminde değişiklikler tartışılırken mahalli idarelerdeki görevden yükselme kuralları değiştirildi.

Haberin Devamı

İlgili yönetmelikte yapılan değişikliklerle artık, belediye ve il özel idarelerinde müdür, şube müdürü olmak için yazılı sınavın yanı sıra sözlü sınav da yapılacak. Atamada sözlü sınav puanı dikkate alınacak. Müdürlük görevine atanmak için gereken 10 yıl hizmet şartı da kalkacak.

Geçen yıl Ağustos ayında kamu kurum ve kuruluşlarında görevde yükselme ve ünvan değişikliği yönetmeliğinde bir dizi değişiklik yapıldı. Söz konusu değişiklikler dikkate alınarak, mahalli idareler personelinin görevde yükselme ve ünvan değişikliği yönetmeliği de dün itibariyle yenilendi. Belediye ve il özel idarelerinde çalışan personeli yakından ilgilendiren düzenlemelerin başlıcaları şöyle oldu:

Görevde yükselme koşulları arasında yer alan en az 1 yıl süreyle o mahalli idarede çalışma şartı kalktı. İlgili mevzuatta daha önce sicille ilgili yapılan değişikliklere bağlı olarak, sicil koşulu da kaldırıldı. Ayrıca teknik müdürlükler dışında kalan müdürlük kadrolarına atanabilmek için en az 10 yıl hizmet şartı da kalkan düzenlemeler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Getirilen yeni düzenlemeye göre artık müdür, şube müdürü ve bunlarla aynı düzeydeki görevlere yükselme suretiyle atanacaklar için tek başına yazılı sınav yeterli olmayacak. Aynı zamanda sözlü sınav da yapılacak. Başarı puanında, sözlü sınav sonucu esas alınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!