Çatalağzı'nı madencinin çocukları aldı

Güncelleme Tarihi:

Çatalağzını madencinin çocukları aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 01:33

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı’nın dün yaptığı ihalede Çatalağzı Termik Santrali için en yüksek teklif Demirler Madencilik şirketinden geldi. Çatalağzı için 351 milyon dolar teklif veren Demirler Madencilik’in sahibi Erdoğan Demir babasının yıllarca maden işçiliği yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

Çatalağzını madencinin çocukları aldı
1948 yılında devreye alınan Çatalağzı Termik Santrali’nin dünkü ihalesine 5 firma teklif vermiş, ihalede ipi göğüsleyen taraf Zonguldaklı Demirler Madencilik olmuştu. Demirler Madencilik’in başında Erdoğan Demir bulunuyor. 9 kardeş olduklarını söyleyen Demir, 14 yıl önce ölen babası Hüseyin Demir’in maden işçisi olduğunu söyledi. Demir “Babam Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda 30 yıl işçi olarak çalıştı. Bizlere temiz bir miras bıraktı ve bugün sahip olduklarımız onun sayesinde. Biz 9 kardeş halen aynı apartmanda yaşıyoruz işlerimiz bir” dedi.

AĞIR BİR YÜK
Demirler Madencilik bünyesinde 2400 kişinin çalıştığını söyleyen Demir, aynı zamanda Çatalağzı’nda kullanılan kömürün yüzde 40’ın kendilerinin verdiğini

Çatalağzını madencinin çocukları aldı
söyledi. Demir ihalede fiyatın 100 milyon dolar fazla çıktığına işaret ederek “Çok ağır bir yükün altına girdik. Bu yükün altına girmemizin temel sebebi ise Zonguldak ve buradan ekmek yiyen on binlerce insan... Başka bir firma alsaydı Zonguldak balıkçı kasabasına dönerdi" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan Demir, 351 milyon dolarlık finansmanın nasıl karşılanacağı yönündeki soruya ise “Para hazır” şeklinde yanıt verdi. Demir, ödemenin bir bölümünün kendi kaynaklarından, bir bölümünün ise kredi olarak sağlanacağını söyledi.

Zonguldak ekonomisinde önemli bir yer tutan Çatalağzı’nda 825 kişi çalışıyor.

dgokce@hurriyet.com.tr

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!