Reklam filmi, hayallerini uçurdu

Güncelleme Tarihi:

Reklam filmi, hayallerini uçurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2014 17:19

Antalya'nın Korkuteli ilçesinin İmecik köyünde çekilen Türk Hava Yolları'nın (THY) Iğdır Havalimanı için hazırladığı reklam filminde rol alan çocukların hayallerini, ilk kez çekimler esnasında bindikleri uçak süslüyor.

Haberin Devamı

Büyükşehirden uzaklarda, köyde yaşayan çocuklar, hayvancılıkla geçimini sağlayan ailelerine yardım etmek için okuldan arda kalan zamanlarında keçi, koyun otlatırken, bir anda Türkiye'nin en gözde oyuncuları haline geldi. Daha önce büyüyünce değişik mesleklerde çalışmak isteyen çocuklar, oynadıkları filmin de etkisiyle artık pilot olmanın hayalini kuruyor. Reklam filminin çekimleri sayesinde ilk kez uçağa binen çocukların hayallerinde artık Paris'e gitmek var.

Reklam filminde görev alan 10 yaşındaki ilkokul 4. sınıf öğrencisi Elvan Büyükgursak, reklam filmi için önce köydeki çocukların fotoğraflarının çekildiğini, yönetmenlerinin bu çocuklar arasında kendilerini beğendiğini söyledi.

İLK KEZ UÇAĞA BİNDİLER-FOTO GALERİ

Reklam filminde oynayacağı söylendiğinde çok sevindiğini dile getiren Büyükgursak, "Çekimlerde havalar biraz soğuktu, üşüdük ama filmde oynamak çok zevkliydi" dedi.

Haberin Devamı

Çekimlerinin 1,5 hafta sürdüğünü belirten Büyükgursak, "Bazen rolümüzü hemen yapıyorduk ancak Kerim yapamıyordu. Biz kenarda beklerken Kerim çalışıyordu. İlk kez böyle bir çekimde bulundum, çok heyecanlandım" diye konuştu.

En büyük hayali Paris'e gitmek

Reklam filminin yayınlanmasından sonra arkadaşlarının kendisine "artist" dediğini anlatan Büyükgursak, öğretmenlerinin kendileriyle fotoğraf çektirmek istediğini, bazı arkadaşlarının da imzalarını aldığını ifade etti.

Daha önce okuldaki tiyatro gösterisinde oynadığını bildiren Büyükgursak, şunları kaydetti:

"Okuldan geldikten sonra keçilerimizi seviyorum onlarla oyun oynuyorum. Arkadaşlarımla bisiklet sürüyorum. Koyunlarımızı otladığı yere götürüyorum. Reklam filmimizi beğendim, hepimiz çok güzel oynamışız. Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum. Reklam filminin çekimleri için İstanbul'a uçakla gittim. En büyük hayalim tekrar uçağa binmek ve Paris'e gitmek."

Elvanın annesi Döndü Büyükgursak ise çocuklarının reklam filminde oynaması için kendilerinden izin alındığını, sonra çekimlerin başladığını belirtti.

Kızını bazen sabaha yakın götürdüklerini, okul zamanlarında öğretmenlerinden izin aldıklarını dile getiren Büyükgursak, kendilerinin de film ekibine yemek yaptığını kaydetti. Büyükgursak, "Reklam filmini severek izliyoruz. Kızım öğretmen olmak istiyor ama çekim için yaz tatilinde İstanbul'a tekrar istiyorlar. Babası gönderirse bence devam etsin" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Büyüyünce uçağa binmek, pilot olmak istiyorum"

Reklam filminin diğer oyuncusu 9 yaşındaki Kerim Ardıç ise filmde kendi yaptıkları kulenin üstüne çıkarak uçağa "gel buraya, gel", "piste in"
dediğini, pilota da selam verdiğini söyledi. Filmden sonra pilot olmaya karar verdiği işaret eden Ardıç, "Uçağa binmeyi çok istiyorum. Büyüyünce uçağa binmek, pilot olmak istiyorum" dedi.

İlkokul 4. sınıfa giden reklam filminin bir diğer oyuncusu 10 yaşındaki Nihat Küçüksolak da daha önce uçağa hiç binmediğini şimdi büyüyünce pilot olmak istediğini söyledi.

Nihat'ın babası Ali Küçüksolak, köylerinde yapılan çekimlerin çok güzel geçtiğini ifade etti. Çekimlerin köylerinde ve Antalya'da havaalanında yapıldığını anlatan Ali Büyüksolak, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Köyümüz, reklam filmi sayesinde daha çok ilgi çekti. Bu film köy için çok güzel oldu. En büyük sorunumuz su. İçme suyumuz 18 kilometre ileriden geliyor, sağlığa da uygun olmadığını söylediler. Biz burada havaalanı istemiyoruz, su olmadığı zaman hayat bitmiş demektir, su istiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!