Elektrikler kesik olacak tabii ki...

Güncelleme Tarihi:

Elektrikler kesik olacak tabii ki...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 16:32

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son dönemdeki elektrik kesintileriyle ilgili olarak, "Bakım nedeniyle bazı kesintiler oluyor. Elektrik bakımlarıyla ilgili konuda BEDAŞ'ı AYEDAŞ'ı arayıp bilgi veriyor ve bakım yapacaklarını söylüyor. Sonra haberlerde okuyorum elektrikler kesiliyor deniyor. Bir haber okuyorum, falanca yerde su basmış ve elektrikler kesilmiş diye yazıyor. Arkadaşlar orada elektrikler kesik olacak tabi ki... Su basan bir yerde elektrik olmaz. Bunun haber niteliğini doğru kurgulamamız lazım" dedi.

Haberin Devamı

Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından törenle açıldı.

Yıldız, fuar boyunca enerji sektöründen çevreye kadar farklı temaların işleneceğini belirterek, projelerin çevreye rağmen değil, çevreyle birlikte gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. İklim değişikliğiyle ilgili konularda dünyanın çok iyi bir yere gitmediğinin altını çizen Bakan Yıldız, "Dünya değişiyor ve büyüyor. Türkiye dünyanın büyüme hızından daha hızlı büyüyor. Türkiye'de bir önceki yıl yapılan tasarruf miktarı bir sonraki yılın büyümesine yetmiyor. Enerji verimliliği ve tasarrufunu her toplantıda mutlaka zorunlu olarak konulmalıdır. Çünkü bizim enerji kaynaklarımızın en yerlisi ve en yenilenebilen olanı enerji verimliliği ve tasarrufu ile elde edilecek olanlardır" diye konuştu.

Haberin Devamı

17 ARALIK OPERASYONU VE 30 MART SEÇİMLERİNİN İHALELERE ETKİSİ
30 Mart seçimlerinden önce ve 17 Aralık sonrasında özelleştirilmeyle ilgili bir takım ihalelere çıkıldığını hatırlatan Yıldız şöyle konuştu:

"Bu özelleştirmelerle ilgili 19 firma dosya aldı. Hepsi, siyasi iklimin müsait olmadığını söyleyerek biz bunu biraz erteleyelim dediler. Buradan yatırım yapmama kararı çıkabilirdi. 30 Mart seçimlerinde Türkiye'de 'artık ben yatırım yapmıyorum' kararı çıkabilirdi. Nisan ayının başında Kemerköy Termik Santralimiz özelleştirmeden teklif aldı. Bu rakam 2 milyar 641 milyon Dolar... Biz bunu değerlendireceğiz. Şu anda Çatalağzı ile alakalı 6 tane teklif var, Yatağan ile ilgili 19 tane dosya alındı. Bu şunu gösteriyor; Türkiye gerek siyasette gerek enerji sektörü öngörülerinde git-gel yapmadı. Öngörülerimizde sabit ama doğru noktayı seçmeye çalıştık. Biz nükleer yapacağız dedik çünkü sürdürülebilir stratejinin nükleerden geçtiğine inandık. Türkiye'nin bu kadar büyümesine rağmen son 12 yılda yalnızca enerjiyle alakalı ithalat oranları artmamıştır. Biz anlık reflekslerle ülkeyi yönetirsek bu doğru olmaz. Biz 10 yıl önce nükleeri yapacağız diyorduk 10 gün öncede yapacağız diyorduk, 10 yıl sonra da yapmış olacağız."

Haberin Devamı

Taner Yıldız, Konya Karapınar bölgesine 3 bin megawatt'lık güneş santrali için özel bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Bölgenin dümdüz bir arazi olduğunu ve ufuk çizgisinin karayla havada birleştiğini belirten Yıldız, "Bölge tarım arazisi değil. Biz orada 3 bin megawatt'lık dünyanın en büyük santralini kuracağız" dedi.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Taner Yıldız daha sonra fuar alanındaki standları gezerek bilgi aldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldız, bir gazetecinin elektrik kesintileriyle ilgili sorusuna, "Bakım nedeniyle bazı kesintiler oluyor. Elektrik bakımlarıyla ilgili konuda BEDAŞ'ı AYEDAŞ'ı arayıp bilgi veriyor ve bakım yapacaklarını söylüyor. Sonra haberlerde okuyorum elektrikler kesiliyor deniyor. Bir haber okuyorum, falanca yerde su basmış ve elektrikler kesilmiş diye yazıyor. Arkadaşlar orada elektrikler kesik olacak tabii ki... Su basan bir yerde elektrik olmaz. Bunun haber niteliğini doğru kurgulamamız lazım. Bakım çalışmaları yılda periyodik olarak yapılır ve biz yazı,kışı daha rahat atlatabilelim diye... Elektrik ile ilgili, arzıyla ilgili herhangi bir sorunumuz yok" şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

Yıldız, ithal elektrik ile ilgili bir soruyu da "Biz ithal ettiğimiz kadar ihraç da ediyoruz. Bu yeni birşey değil. Önceki senelerde de yapıldı" şeklinde yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!