Sahibinden İtalyan marka

Güncelleme Tarihi:

Sahibinden İtalyan marka
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 01:15

TGSD’nin 8-9 Mayıs’taki moda konferansına İtalyan lüks marka danışmanı Piergiorgio Dal Santo, satılmak isteyen İtalyan markaların dosyasıyla geliyor.

Haberin Devamı

TGSD Başkanı Cem Negrin “Artık bize Avrupa’da marka almak yakışır” dedi.

TÜRKİYE Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), 7’inci kez İstanbul Moda Konferansı’nı düzenliyor. 8-9 Mayıs’ta yapılacak konferans önemli konuşmacıları kapsarken, İtalya’dan ilginç bir dosya geliyor. TGSD Başkanı Cem Negrin, “Lüks markalaşmada uzman PGDS Consulting Başkanı Piergiorgio Dal Santo’ya gelirken satılma planı olan 4-5 markayı da bize getirmesini istedik. Sahibinden satılık İtalyan markalar İstanbul’a üyelerimize sunulacak. Artık bize Avrupa’da marka almak yakışır” dedi. TGSD Başkan Yardımcısı Sami Kariyo ise “İtalya’da şu anda her şey satılık. Türkiye için büyük fırsatlar var. Her pazar için ayrı strateji şart. Gelişmiş ülkelere marka alarak girmek daha anlamlı” dedi.

JAPON DEVİ ALIMA GELDİ

Geçen yılki konferansta J Brand’in CEO’sunu ağırladıklarını anımsatan Negrin, şöyle konuştu: “Daha sonra J Brand’i dünyanın en büyük 4’üncü perakendecisi Japon Fast Retailing satın aldı. Bu Japon grup, Uniqlo markasının da sahibi. Uniqlo’nun Başkan Yardımcısı Yoshihiro Kunii bu yıl konferansın konuşmacısı. Devasa alımlar yapan bu firma geçen yıl Türkiye’de alım ofisi açtı. Yeşim Tekstil ile anlaştı. Türkiye’de bu markaya talep var. Mağaz da açabilir. Birkaç yıl önce Türkiye’den kaçma eğilimi varken şimdi yeniden üretim için gözdeyiz.”
TGSD Yönetim Kurulu Üyesi Esra E. Taşören ise “Konferansın ardından ikili görüşmelerle satınalma ofisleri ve markalar ile Türkiye’deki üreticileri buluşturuyoruz. Buradan hep iyi dönüşler oluyor. Türkiye’deki üretim artıyor” dedi.
TGSD Başkan Yardımcısı Suzan Toplusoy, Tom Ford’un ‘made-to-measure’ yöneticisi Luigi D’Orsogno Bucci’nin, İngiltere’nin önde gelen markalarını çatısı altında bulunduran Arcadia Group’un COO’su David Shepherd’ın konferansta konuşacağını belirterek “Nicole Kidman, Cate Blanchette, Madonna, Amy Adams, Beyonce, Kate Hadson, Diane Kruger gibi Hollywood yıldızlarını giydiren ünlü İtalyan modacı Antonio Berardi de geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Sabancı Türk tasarımcıları Londra’ya taşıyor

Haberin Devamı

TGSD’nin İstanbul Moda Konferansı’nı anlatmak için düzenlediği toplantıda, Demsa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan’ın, Türk tasarımcıları Londra’ya taşımak için harekete geçtiği de öğrenildi.

Devlet destekli tasarım ofisi

TGSD Yönetim Kurulu Üyesi, modacı Dilek Hanif, Sanayi ve Ticaret Bakanlığın’nın diğer endüstrilerde yaptığı gibi tekstilde de inovasyonu destekleyeceğini anlatarak “Bu henüz yeni alınmış bir karar. Tasarım ofislerini devlet destekleyecek. Markalaşma programı Turquality gibi değerli bir katkı yapacak” dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!