Suzan Sabancı Dinçer, tartışılan faiz oranlarını değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Suzan Sabancı Dinçer, tartışılan faiz oranlarını değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 01:08

AKBANK Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer yüksek ya da negatif reel faizin Türkiye için olumsuz olacağını belirtirken yüzde 8 enflasyon beklentisiyle mevduat faizlerinin yüzde 10.5-11 gerçekleşeceğini söyledi.

Haberin Devamı

AKBANK Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer Türkiye ekonomisinin büyümesi gerektiğini dile getirerek “Yüksek seyredebilecek reel faiz Türkiye’nin ekonomik büyümesini olumsuz etkiler. Negatif faizde ise tasarruf artmaz. Dengeli bir faiz olmalı” diye konuştu. Sabancı Dinçer ve Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akbank’ın marka yüzleri Kıvanç Tatlıtuğ ve İlker Ayrık ile birlikte Adana’da ilkokul çocuklarına tasarruf dersi verdi. Akbank’ın “Ekonominni Kahramanı Çocuklar” etkinliği kapsamında iki okulda verilen eğitimin ardından Suzan Sabancı Dinçer gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kur ve enerji maliyetlerinde yükselişler olmazsa yılsonu yüzde 8 enflasyon beklediklerini söyleyen Sabancı Dinçer “Bu doğrultuda yüzde 10,5-11 seviyesinde nominal faiz gerçekleşebilir. Mevduat faizi de yüzde 10 seviyelerinde gerçekleşir” dedi.

Türkiye’de tasarruf oranının yüzde 12 ile düşük olduğuna dikkat çeken Sabancı Dinçer “Biz bu eğitim ile birlikte iki senede 15 bin öğrenciye ulaştık. Bu sene de 18 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. 200 Akbanklı gönüllü katılım gerçekleştiriyor. Tasarrufun artması bireylerin yanında büyük kurumların karlılığı ile de alakalı. Moody’s’in negatif görünüm kararının büyütülmemesi gerekir. Bu kadar seçimin olduğu dönemde bu durum normal ve geçici. Bu dönemde faizlerin aşırı dalgalanma olmadan ilerlemesi önemli. Tasarrufların orta vadede yüzde 18 olması gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’Yİ POZİTİF OKUYOR

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil 22 Mayıs 2013’te tüm gelişmekte olan ülkelerde başlayan dalgalanma sonrası Türk ekonomisinin testten iyi geçtiğini belirtti. Bu dalgalanmaya seçim ortamının da eklendiğii belirten Binbaşgil “Bütçe disiplini ve sermaye yapısı
sağlam bankacılık sektörüyle birlikte ülke ekonomisi eskisi kadar kırılgan değil. Piyasalar Türkiye’yi pozitif okuyor” diye konuştu.

Ünlü oyunculardan tasarruf taktikleri

AKBANK’ın marka yüzleri oyuncular Kıvanç Tatlıtuğ ve İlker Ayrık tasarruf bilincinin küçük yaştan edinilmesi için ailelerin önemine dikkat çekti. Tasarruf bilincinin küçük yaşta amaçları için para biriktirmeyle başladığını belirten Kıvanç Tatlıtuğ “Öğrenciyken kırtasiyeden almak istediğim kalemler için harçlıklarımı biriktirmeye başladım. Ailem o kalemleri hemen temin etmek yerine harçlığımdan tasarruf etmemi destekledi. Bugün aynı bilinçle devam ediyorum” diye konuştu. İlker Ayrık ise bir şey satın alırken iki kez düşünmenin sakıncası olmadığını belirterek “Yatırım kararlarında kendi başıma iyiyim, diyemem. Ancak çocuğumun geleceğini de düşünmek zorundayım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!