Dördüncü kez Adnan Dalgakıran

Güncelleme Tarihi:

Dördüncü kez Adnan Dalgakıran
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2014 15:33

Makine İhracatçıları Birliği başkanlığına 4. kez Adnan Dalgakıran seçildi.

Haberin Devamı

Seçime tek liste ile giren Dalgakıran, genel kurulda oy birliği ile önümüzdeki 4 yıl için tekrar başkan seçildi.

Seçimde 10 kişilik asil yönetim kurulu üyelerinden 3'ü değişti. Asil adaylar arasında yeni dönemde Necmettin Öztürk, Zeynep Erkunt Armağan, Mehmet Ağrikli ilk kez görev aldı. Dalgakıran'ın listesinde diğer isimler ise Serol Acarkan, Kutlu Karavelioğlu, Sevda Kayhan Yılmaz, Hüseyin Durmaz, Ali Eren, Tamer Güven, Ferdi Murat Gül'den oluştu.

Seçim konuşmasında 2023 ihracat hedefi içerisinde birliğe düşen payın 100 milyar dolar olduğuna vurgu yapan Dalgakıran “Türk makinelerine yeni pazarlar bulmak için çalışacağız. 2023 ihracat hedefimize ulaşabilmek için yeni pazarlara ihtiyacımız var. Uzak yakın demeden tüm pazarlarda varlığımızı hissettirmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz 2013 yılı içerisinde pazar alanlarını genişletmek için çalışmalar yaptıklarına değinen Dalgakıran " Geçtiğimiz yıl içerisinde sadece yurt dışında 11 fuara katılım göstermiş bulunuyoruz. Sektörümüz 200’ü aşkın ülkeye ihracat yapmakta. Almanya başta olmak üzere Hollanda, Brezilya ve Endonezya’nın yanı sıra Rusya ve ABD için de tanıtım faaliyetlerimizi arttırarak ihracatımızı daha da yukarılara taşıyacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!