TÜAD Zirvesi araştırma sektöründe değer ve dönüşümü tartışıyor

Güncelleme Tarihi:

TÜAD Zirvesi araştırma sektöründe değer ve dönüşümü tartışıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 16:21

Türkiye Araştırmacılar Derneği (TÜAD) on yedincisini düzenlediği Araştırma Zirvesi’nde "değer ve dönüşüm" konuları masaya yatırılıyor. 17 Nisan 2014 İstanbul Conrad Otel’de düzenlenecek zirveye TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TÜİK Başkanı Birol Aydemir’in yanı sıra yurt içi ve yurt dışından konuşmacılar katılacak.

Haberin Devamı

İstanbul kamuoyu ve pazar araştırması şirketlerinin ekonomik ve sosyal alandaki çalışmalarını destekleyen TÜAD, bu yıl araştırma zirvesinin 17’ncisini düzenliyor. Etkinliğin ana konusu “değer ve dönüşüm” olacak.

Zirvede araştırma sektörünün önde gelen uzmanları, Türkiye toplumunun “değerlerini” ve araştırmanın toplumu ilgilendiren siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda etkin bir şekilde kullanılmasının yarattığı “katma değer” ile bu alanlardaki “dönüşümü” nasıl gerçekleştirdiğini tartışacak.

TÜAD Başkanı Vural Çakır, toplumlar hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmak için yaşam biçimleri ve değerlerini bilmek, bunu devamlı olarak ileriye doğru değiştirmek ve dönüştürmek gerektiğini ifade etti. Çakır; “Toplumların gelişmişlik düzeylerinde belirleyici bir unsur olan araştırma, iş ve karar alma süreçlerinde, ekonomik, demokratik ve toplumsal kaynakların efektif bir şekilde kullanılmasında önemli bir araç. Demokratik ve toplumsal katılımı artırıcı bir etkisi olan araştırma, ekonomik, politik ve kültürel alanlarda toplumu ve ilgili paydaşlarını bilgilendirici işleve sahip olması nedeniyle yarattığı “katma değer” itibariyle “dönüştürücü” etkisi olan bir disiplin. Bir araştırma sonucunda elde ettiğimiz veri seti ve buradan kalkarak ürettiğimiz bilgi o alanı nasıl dönüştüreceğimizi gösteren bir anahtardır. Türkiye toplumunu anlamak ve piyasaların şifrelerini çözebilmek için yapacağımız bu zirve önemli bir anahtar niteliğinde.” dedi.

Haberin Devamı

17 Nisan 2014’de Conrad Otelde düzenlenecek Araştırma Zirvesi’nde akademi, sanat, medya, iş dünyası gibi çeşitli alanlardan uzman konuşmacılar katılıyor. Konuşmacılar arasında TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TÜİK Başkanı Birol Aydemir, köşe yazarı Fatoş Karahasan, Çaykur Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Bahçeşehir üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş, Bahçeşehir Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Finans - Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Gökçe, ESOMAR Başkanı Dan Foreman bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!