Tiryaki Agro'ya 450 milyon dolar sendikasyon

Güncelleme Tarihi:

Tiryaki Agroya 450 milyon dolar sendikasyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2014 01:25

Tiryaki Agro uluslararası piyasalardan 450 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı. Bu rakam tarım sektörünün en büyük kredilerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

ABN Amro koordinatörlüğünde gerçekleşen sendikasyon kredisinin 250 milyon dolarlık taahhüt edilmiş bölümü 3 yıl vadeli kullanılırken, yine aynı sendikasyon kapsamında kısa vadeli ihtiyaçlar için 200 milyon dolar kredi sağlandı.

Tiryaki Agro Finans Direktörü Ertan Akbulut, sağladıkları yeni sendikasyon kredisinin işletme sermayesi finansmanında ve firmanın daha önce kullandığı sendikasyonun refinansmanında kullanılacağını belirtti. 450 milyon dolarlık rakamın ülke ekonomisine ve Tiryaki Agro’ya duyulan güvenin önemli bir göstergesi olduğunun altını çizen Akbulut, “Türkiye'de tarım ve tarıma dayalı endüstrilerin gelişmesi için tüm yerli ve yabancı finansal oyuncuların desteği gerekiyor. Biz de tarımsal endüstride yeni ve alternatif ticaret yolları ve çözümler üretmeye devam edeceğiz. Tiryaki Agro olarak bugün 5 kıtada 80’den fazla ülke ile ticaret yapıyoruz. Sağladığımız son sendikasyon kredisi uluslararası arenadaki rekabet gücümüzü daha da arttıracak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!