Altın bina

Güncelleme Tarihi:

Altın bina
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2014 01:35

Yurtdışındaki altınlar artık Türkiye’de bu merkezde saklanacak.

Haberin Devamı

KUYUMCUKENT Gayrimenkul Yatırım, Yenibosna’da hayata geçireceği yeni projesi kapsamında Borsa İstanbul Altın Saklama Merkezi inşa edecek. Bugüne kadar İsviçre’de tutulan altınların yanı sıra komşu ülkelerin altınları ve değerli taşları 3 katlı binada tutulacak.

BORSADA işlem gören ‘Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım’ (KUYAŞ) 2014 yılında iki yeni proje hayata geçirecek. Projeler şirketin bugüne kadar 250 milyon dolarla 250 bin metrekare inşaat yaptığı Yenibosna Kuyumcukent bölgesinde yer alacak. İlk projeleri için arsa dahil 45 milyon dolar yatırım yapacaklarını belirten KUYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, proje kapsamın ‘Borsa İstanbul Altın Saklama Merkezi’nin yer alacağını söyledi. Mayıs ayında temellerin atılması beklenen projede altınların depolanacağı 3 katlı bir yapı ile 15 katlı bir ofis binası bulunacak.

YER ALTINA KASA

Türkiye’de altın saklama merkezi olmadığını ve bu nedenle İsviçre’den destek alındığını belirten Metiner, projeleriyle bu ihtiyaca cevap vereceklerini belirtti. 3 katlı yapının yer altında kalan bölümlerine kasa alanlarının yapacaklarını dile getiren Metiner, üst düzey güvenlik unsurları üzerine çalışıldığını ifade etti. Faaliyette olan ve yeni projeye komşu ofislerde Merkez Bankası Avrupa Yakası Veznesi ve Merkez Bankası Takas ve Saklama Merkezi olduğunu hatırlatan Metiner, “İstanbul parasının yüzde 60’ı, İstanbul’un ise yüzde 25’i burada hareket görüyor. Bu alandaki tecrübemizi yeni projede üst noktalara taşıyacağız” dedi. Metiner, Borsa İstanbul Altın Saklama Merkezi’nde altının yanı sıra kıymetli taşlarında bulunacağını söyledi. Altın saklama merkezi arkasındaki ofisler için ön talep topladıklarını belirten Metiner, satış konusunda seçici davranacaklarını ifade etti.

2015’e

Haberin Devamı

2 bin 700 ortaklı ve yüzde yüzü halka açık olan KUYAŞ’ın Başkanı Metiner, ikinci projelerine ise yıl sonunda başlayacaklarını söyledi. Bu alan için hastane, üniversite ve uluslararası taşımacılık şirketlerinden teklif geldiğini söyleyen Metiner, 60 milyon dolar yatırımla rezidans ve ofis projesi planladıklarını kaydetti. Şirketin en geç 2015’e kadar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na (GYO) dönüşeceğini söyleyen Metiner, “Genel kurul toplantısında yetki alındı. Gerekli işlemler için çalışıyoruz” dedi.

8.5 milyonluk sermaye artırımı

Haberin Devamı

KUYAŞ, iç kaynaklarından ortaklarına bedelsiz hisse dağıtarak sermaye artırımı gerçekleştirdi. Sermayesini 8,5 milyon artıran KUYAŞ’ın toplam sermayesi ise 9 milyon TL’yi aştı. Özvarlığı 85 milyon liraya yaklaşan şirket, bedelsiz hisse dağıtımını ise Mart 2014 sonuna kadar gerçekleştirecek. KUYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, Eylül-Ekim’de bedelsiz dağıtım planladıklarını kaydetti.

Kuyumcular için ev de yapacak

KUYUMCULARA ofis ve atölye inşa eden şirket konut yatırımları da planlıyor. Başakşehir, Halkalı ve Bahçelievler bölgeleri üzerinde yoğunlaştıklarını belirten Metiner, “Özel sektörün yanında TOKİ ile de görüşüyoruz. Kuyumcuların da konut ihtiyacına cevap verecek 500 ila 1000 konut aralığında bir proje inşa etmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SATILIK VE KİRALIK KONUT İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!