Kırmızı Bülten!

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı Bülten
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2014 01:11

Seçime 2 gün kala MÜSİAD üzerinden hükümete ‘eleştiri’ şoku.

Haberin Devamı

DÜN yayınlanan bir basın bülteni AK Parti’ye yakın iş- adamlarının örgütü olarak bilinen MÜSİAD’ı da zorda bıraktı. MÜSİAD’ın hazırlatıp 27 Şubat’ta tanıttığı bir rapordan ‘hükümeti eleştiren cümleler seçilerek’ oluşturulan bültenin derneğin haberi olmadan medyaya servis edildiği açıklandı.

AK Parti geleneğine yakın işadamlarının iş dünyası örgütü olarak bilinen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Şubat ayında yayınladığı bir rapor ‘hükümeti eleştiren’ bir anlayışla dün medyaya yeniden servis edildi.
MÜSİAD’ın 27 Şubat 2014’te kamuoyuyla da paylaştığı “2023 Vizyonu Işığında Türk Sınai Mülkiyet Raporu”nun dün tekrar servis edilmesi ve internet sitelerinde haber olması üzerine MÜSİAD da ‘bu haber bülteninin kendileri tarafından servis edilmediği’ne dair açıklama yaptı. Sözkonusu rapordaki “2023 hedeflerine ulaşmanın mümkün görülmediğine” dair ifadeleri öne çıkarılarak medyaya servis eden Avukat Dr. Cahit Suluk, raporun daha önceki tanıtımda medyada yeteri kadar yer bulamaması nedeniyle kendisinin başka bir kaynaktan tekrar medyaya gönderim yaptırdığını söyledi. MÜSİAD ise açıklamasında kendilerine ait olmayan bültenin, bilgileri olmadan servis edildiğini vurguladı.

TÜSİAD DEĞİL MÜSİAD

Tartışma dün sabah tüm basın kuruluşlarına gönderilen e-posta ile başladı. İçinde “2023 Vizyonu Işığında Türk Sınai Mülkiyet Raporu”nun basın özetinin yer aldığı e-posta’da ‘Bu sefer TÜSİAD değil MÜSİAD hükümeti uyardı’ diye vurgu yapılarak, MÜSİAD’ın bu raporla hükümete sert ama yapıcı öneriler yönelttiği kaydedildi. Raporda özetle iyi işleyen bir fikri mülkiyet sistemi kuramayan Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasının mümkün görünmediği ve 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin de gerçekçi olmadığı vurgusu yapılıyor.

Sonradan çark etti

Haberin Devamı

MÜSİAD raporunun, haber bülteni ile seçimden iki gün önce hükümete eleştiriye dönüşmesi dün gün içinde internet haber sitelerinde yayınlanınca öğleden sonra bir başka gelişme oldu. Avukat Dr. Cahit Sülük, sonradan yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi: “Rapor özünden kopartılmıştır. Nihayetinde bu Raporla Başbakanımızın koyduğu 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesi için çözüm ortaklarına bir katkı sağlanmak istenilmiştir. 2023 Vizyonu Işığında Türk Sınai Mülkiyet Raporu’nun hazırlanış amacının dışında ve son derece olumsuz bir şekilde kullanılmasından duyduğum ve MÜSİAD gibi ülkemizin en köklü STK’larından olan bir kurumun ve şahsımın üstüne atılmak istenen olumsuz imajdan dolayı üzgün olduğumu belirtmek isterim.”

Cümleler seçildi

Haberin Devamı

MÜSİAD’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, rapordaki bazı tespitlerin, bağlamından ve anlamından kopartılarak farklı şekilde kamuoyuna servis edildiği kaydedildi. MÜSİAD açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “MÜSİAD kaynak gösterilerek yapılan bülten içeriğinde, Şubat ayında yayınlanan “2023 Vizyonu Işığında Türk Sınai Mülkiyet Raporu” kullanılmıştır. Rapor içerisindeki tavsiye niteliği taşıyan bazı tespitler, bağlamından ve anlamından kopartılarak farklı şekilde kamuoyuna servis edilmiştir. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!