Facebook'tan dev satın alma

Güncelleme Tarihi:

Facebooktan dev satın alma
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2014 10:02

Facebook satın almalara tam gaz devam ediyor. Bu kez sanal gerçeklik teknolojisine el atan Facebook bu alanda cihaz üreten Oculus Rift'i 2 milyar dolara satın aldı. Facebook bu hamleyle dev sosyal medya platformunu sanal gerçeklik dünyasına taşımayı planlıyor.

Haberin Devamı

Whatsapp'ı 19 milyar dolara satın alarak herkesi şaşırtan Facebook'tan bir ilginç adım daha geldi. İki sene önce kurulan sanal gerçeklik teknolojileri üreten Oculus Rift'i 2 milyar dolara satın aldı.

İki sene önce Kickstarter.com'da kurulan Oculus Rift 7 inçlik LCD cihaz ile insan gözünün görüş açısı ile oyun oynamayı mümkün kılıyor. Oculus Rift'in bu inovasyonu dah önce sanal gerçekliğin tüketici elektroniğinde geldiği son nokta olarak yorumlanmıştı. Ancak Oculus Rift henüz bu cihazı ticarileştirmeyi başaramazken henüz bir ürün satmadı.

Facebook bu satın almayla 3 boyutlu sanal gerçeklik teknolojisinde gelecek gördüğünü de teyit etmiş oldu. Facebook kurucusu Mark Zuckerberg yapığı açıklamada sanal gerçekliğin mobilden sonraki sıradaki büyük platform olacağını öngördüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Facebooktan dev satın alma

Mark Zuckerberg'in bu açıklamaları Facebook'un yakın zamanda sanal gerçeklik platformunda yayınlanacağı yönünde tahminlere yol açtı.

İLK KEZ GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPTI

Anlaşma Facebook açısından bir başka açıdan da bir ilk oluşturuyor. Silikon Vadisi'nde giyilebilir teknolojilere yatırım yapan şirketlerin sayısı günden güne artıyordu. Facebook ilk kez Oculus Rift'i satın alarak giyilebilir teknolojilere yatırım yapmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!